Skolehytter


Det som kjennetegner DNT Sørs skolehytter er at de har ganske lett atkomst. Bjørnevasshytta er i særklasse der, mens de andre krever noen timers vandring for å nå frem til hytta. Skolehyttene har større kapasitet enn våre andre hytter, og flere er tilrettelagt for grupper på tur, med aktiviteter og utstyr. Det er egne priser for skoleklasser på tur på disse hyttene.

Bjørnevasshytta

Bjørnevasshytta er vår eldste og eneste hytte på Austheiene. Hytta er vår faste vert for ungdomscamper, skredkurs og turlederutdanning. Med 100 meter gangveg fra parkering, og kano og truger klare til bruk, så egner den seg godt for skoleklasser.

Les mer om hytta her

Gaukhei

Gaukhei-hyttene er et tradisjonsrikt anlegg (hovedhytte fra 1898) midt i Setesdal Vesthei, 840 moh. Det er godt fiske i Gaukheivatnet, og med de fineste hvite sandstrendene i vannene rundt. Turmulighetene er mange, både topptur og bruke robåten/kanoer til øya midt i Gaukheivatnet med moltemyr.

Les mer om hytta her

Kvinen

Kvinen ligger på grensen mellom Sirdal og Setesdal, nord i Kvifjorden. Hyttene ligger idyllisk til på tuftene til Kvinen turiststasjon. Nye hytter ble bygget i 2017 og 2018, og fremstår i moderne arkitektur, med klatrevegg på hovedhytta. Fra Donsen i vest er det omlag 2-3 timer å gå om sommeren, og fint for barnefamilier og de som ønsker en kortere tur til fjells. Hyttene har totalt 40 sengeplasser fordelt i sikringshytte og hovedhytte. Hovedhytta er låst med DNT-nøkkel.

Les mer om hytta her

Lakkenstova

Lakkenstova er selvbetjent, og en populær barnevennlig hytte som er godt tilrettelagt for familier, skoleklasser/grupper, og dagsbesøkende.

Les mer om hytta her

Øyuvsbu

Øyuvsbu er ei stor selvbetjent hytte som ligger idyllisk til ved Øyuvsvatnet, kun 15-20 minutters gange fra Brokke-Suleskarveien. Fin badestrand og mulighet for å låne kano som overnattingsgjest om sommeren. Fjelleir for 10-12 åringer arrangeres årlig på Øyuvsbu. 

Les mer om hytta her