Tørrmelken er tilbake på hyttene og i Tursenteret

Foto: John Petter Nordbø

Tørrmelken er endelig tilbake i små porsjonspakninger! En liten, men stor nyhet for alle som liker å lage noe godt på tur uten å bære tung sekk. 

Tørrmelk har i alle år vært en liten, men viktig ingrediens i proviantlageret på selvbetjeningshyttene våre. De siste årene har det dukket opp vanskeligheter med leveranse av disse små pakningene. Derfor har  Stavanger Turistforening fått produsert nye porsjonspakninger i samarbeid med oss i DNT Sør, Haugesund Turistforening, Bergen og Hordaland Turlag, Trondhjems Turistforening og DNT Oslo og omegn. 

Kjøp på Tursenteret – ta med på tur

Det betyr at du igjen kan få praktiske, små pakninger med tørrmelk på hyttene! Vi selger også disse i Tursenteret vårt, der du kan kjøpe inn et passe antall til teltturer, hytteturer, lange sykkelturer eller andre anledninger der du gjerne skulle hatt med melk, men ikke har anledning til å bære fersk melk i sekken.

Tørrmelken er produsert av Normilk, og er laget av 100 prosent norsk melk. Dette er skummetmelkpulver med svært lang holdbarhet. Melken er pakket i porsjonspakninger av Maskinpakking. 

Vi må ta forbehold om at tørrmelken kan mangle på enkelte av hyttene våre. 


Turtips: Spis risengrynsgrøt til frokost

Til slutt vil vi gjerne friste med et lite tips der tørrmelk kommer godt med. Er du lei av havregrøt til frokost på tur? Prøv risengrynsgrøt, da vel! 

Denne varianten er inspirert av selveste Lars Monsen, og er et av tipsene han delte i sin TV-serie «Nordkalotten 365». Som Monsen selv sier, med risengrynsgrøt er det «som julekvelden hver morgen». 

Slik går du frem:  

  • Bruk helst vanlig grøtris. Den hurtig-kokte varianten inneholder mindre næring, og smaker dessuten ikke like godt. Mål opp grøtris kvelden før, og sett disse i vann over natten. På den måten sveller risengrynene, og du trenger ikke å koke grøten like lenge. Vanlig grøt må gjerne koke en times tid, med dette trikset klarer du deg på rundt 20 minutter. 
  • Kok grøtrisen som anvist på pakken, men bruk vann i stedet for melk. La gryta småputre til grynene er møre. Dette kjenner du ved å smake på risengrynene. 
  • Når grynene er ferdigkokt tilsetter du en raus dose med melkepulver. Du kan godt bruke litt mer pulver enn det blandingsforholdet som er oppgitt på pakken.
  • Rør godt, og la grøten putre noen minutter til, før du tilsetter salt. 
  • Serveres med sukker, kanel og et skikkelig smørøye. Med denne frokosten er du klar for langtur. 


Artikkel lånt fra Stavanger Turistforening