DNT Sørs turbutikk anbefaler - lykt

"TV2 hjelper deg" gjennomførte for en tid tilbake tester på hodelykter. Av de fem hodelyktene kom Black Diamond Spot best ut, og den får du kjøpt i DNT Sørs turbutikk. 

Testen ble gjennomfør med en brukertest og en lengdetest; 

Brukertest: Fire erfarne hodelyktløpere fra Kjelsås IL brukte lyktene på trening i skogen rundt Maridalsvannet i Oslo. Etter å ha løpt med alle lyktene ga de terningkast på disse fire kriteriene: Komfort, brukervennlighet, lysbilde og lysmengde. Alle kriteriene telte like mye. Det ble ikke tatt hensyn til batteritid da alle lyktene oppgav tider som er mye lenger enn det man trenger til en vanlig løpe- eller skitur.

I denne testen ble Black Diamond Spot testens vinner. Testerne mente at både lysbilde- og lengde er klart best. Lyset var det som imponerte testerne mest, og i tillegg var den best på nesten alt. 

"- Definitivt den som gir best lys," sier Ole Gunnar Schmidt 

  • Veier kun 90g med batterier
  • Følger med 3 AAA batterier 
  • Batteritid 180 timer
  • Lysengde på 80 meter
  • Lumens 350

Dommen:

Black Diamond Spot

Førsteplass, terningkast 5

"Testernes vurdering: Det er først og fremst lyset som imponerer våre testere når de løper med Black Diamond Spot. De gir den suverent best score på både lysbilde- og mengde. Noen av testerne fant seg ikke til rette med systemet for å velge lysstyrke. Med det på plass ville dette vært en 6’er på terningen. Likevel, Black Diamond Spot er best i test."

Hele testen finner du her

I turbutikken selger vi både denne hodelykten, hodeykt for barn og teltlykten fra Black Diamond.

Wiz hodelykten fra Black Diamond er perfekt for de yngste som ønsker å utforske omgivelsene sine i mørket. Den kan brukes selv om den settes på opp ned, og skrur seg av etter 2 timer slik at man ikke trenger å bruke opp strømmen. Med 30 lumen er det trygt for lekekameraten sine øyne. 

Black Diamond Moji er en artig liten lanterne som kan henges opp i for eksempel teltet. Den har en lysstyrke på 100 lumens som kan justeres med en dimmefunksjon