Hengekøye til turen!

Å sove ute i en hengekøye er en fin og komfortabel måte å overnatte utendørs på. Den tar heller ikke store plassen i sekken, og du har masse muligheter for å henge den opp bare du finner to trær 🌲🌲

Foto: Julie Steen

Tursenteret har hengekøyer fra Sea To Summit. Disse er lette og slitesterke i ripstop-nylon. Det følger med justerbare opphengsreimer som er mer skånsomme mot trærne enn tau. Det finnes både dobbel og enkel hengkøye. Er du opptatt av vekt så har vi også en ultralight versjon som veier kun 155 gram! 

Det er smart å ha med seg ett godt liggeunderlag når du skal sove i hengekøya. Fallskjermstoff isolerer nemlig ikke noe. I tillegg er det veldig godt å bruke en underquilt, også kalt underdyne som henges under køya og gir ekstra isolasjon. I tursenteret finner du både liggeunderlag og underquilt du kan bruke i køya.

Hengekøye kan brukes året rundt! På sommeren kan det være mye mygg og andre insekter som kan ødlegge noe av gleden av å sove ute. Da er det perfekt å kjøpe en myggnetting til å ha utenfor køya. Myggnett fra Sea to summit finner du i tursenteret. Den har to sammenleggbare stenger som holder nettett unna deg, og det er glidelås inngang på siden.

Ønsker du å sove ute selv om det er meldt regnvær eller for å beskytte mot vind eller sol, kan du også kjøpe en tarp. Tursenteret har en ultralight tarp fra Sea to summit. Det minimalistiske designet smalner mot endene der hengekøyen også smalner, og har et enkelt festepunkt på den ene siden, som gir nok plass til å lage mat under mens du sitter på hengekøyen. To festepunkter på motsatt side kan festes nær bakken for å beskytte mot vind og regn.

En liten kjekk ting som også er lur å ha med på hengekøyetur er en Gear Sling. Det er en utstyrskøye som festes under hengekøyen, så man får ryggsekken eller annet utstyr opp fra bakken og i armlengde fra hengekøya. 

Den første turen med hengekøye trenger du ikke å dra langt. Hva med å undersøke hva som finnes i nærområdet? Sjekk gjerne UT.no for å finne inspirasjon til nye turomåder.