15 bærekraftige julegavetips

La det være grønne julegaver under treet i år !

Her får du 15 bærekraftige julegavetips. 

Du får alltid medlemsrabatt i butikken ❤️

1. Et kart med invitasjon til tur. Vi har Sørlandets største utvalg av turkart, både for nærområdet og de fleste fjellområder. Hvorfor ikke kjøpe et kart til en tur som dere kan gjennomføre sammen? Legg gjerne ved en kartmappe som holder kartet tørt.

2.DNTs lakenposer/sengetøy. Laget i tett vevet natursilke (Crep Ducine), et mykt og slitesterkt stoff som er deilig å sove i. Eksklusiviteten og styrken til silkefiberene gjør at silkeprodukter lever og brukes lenge. Dermed er miljøbelastningene lavere enn for produkter av kortere levetid. Vi har rektangulære, bredere lakenposer som passer perfekt til sengene på DNT-hyttene. Eller en mummyformet lakenpose til bruk i sovepose. Den vil øke temperaturen noen grader, og samtidig gjøre det lettere å holde soveposen ren. For de som ønsker ekstra luksus på tur har vi også sengetøysett i natursilke i fine farger.

3. GuppyFriend.  Vaskepose som fanger opp mikroplast fra tekstilene, slik at det ikke forsvinner ut i natur, vann og hav. Posen fanger opp fibre som løsner under vask, så det ikke havner i vaskevannet. Etter en stund kan du ta ut en ball av fibre og kaste det i plastavfall hvor det videre kan bli resirkulert. Brukes både i vaskemaskin og ved håndvask. Ved å bruke posen vil også klærne bli mindre slitt og holde seg fine lenger. Når vaskeposen er helt utslitt kan den også resirkuleres. GuppyFriend bør være del av enhver husholdning!

4. Osprey StuffPack. En kompakt 18-liters sekk som enkelt kan oppbevares i en lomme eller veske, og brukes til alt fra matvarer til treningstøy. Komfortabel å bære og lett å ha med seg, gjør den til et lett valg fremfor plastpose.

5. Sko- og klesimpregnering. Klær og sko varer lenger og fungerer bedre med rengjøring og jevnlig impregnering. Vanlige vaskemidler kan ødelegge plaggets egenskaper. Klesimpregneringen du kjøper hos oss gir tilbake vanntettheten uten å ødelegge pusteegenskapene til plagget. Hvis du bruker plagget mye, bør det impregneres flere ganger i året. Nikwax og OrganoTex er rengjørings-og impregneringsmidler som er biologisk nedbrytbare, vannbasert, inneholder ikke fluorkarboner eller andre skadelige stoffer, og er ikke testet på dyr. 

6.Basisfot Gnagsårsokk. Redningen for å forebygge gnagsår. Mye bedre, og mer langvarig enn gnagsårplaster. Inneholder naturlige oljer og vitaminer som også mykgjør og gir fuktighet til huden. 

7.Light My Fire Mealkit Bio. Et komplett og praktisk spisesett i bioplast. Bioplast blir laget av GMO-fritt sukkerrør, trefibre og biobasert polyethene. Settet består av 2 tallerkner, 1 foldbar kopp, 1 spork, 1 skjærebrett og 2 vanntette bokser, samt et strikk til å holde settet sammen. Med andre ord; alt din matglade turvenn kan ønske seg i en kompakt og bærekraftig pakke.

8. Turbøker. Gi bort inspirasjon, historier eller friluftskunnskap til den turinteresserte! Vi kan anbefale «Norgesturen», en turhåndbok med detaljerte beskrivelser og bilder med turforslag fra hele landet, både til fots og på ski med ulik vanskelighetsgrad og lengde. God inspirasjon hvis du kjenner noen som planlegger Norge på langs!  Med boka «26 kjappe kurs i friluftsliv» kan du gi bort et bredt utvalg av tips og råd, fra overnatting ute eller på DNT-hytte, til trugetur og gode turbilder. 

9. Turorientering. Med turorientering kan du dra på tur og samtidig gjøre en gøy aktivitet. Det er en fin måte å bli kjent med nye områder, og samtidige få øvd på bruk av kart og kompass. 

10. Trekopp fra Eagle. Praktisk og koselig trekopp, perfekt til morgenkaffen ved bålet. Lærreimen gjør den lett å henge på sekken. Selvsagt naturlige materialer, og en følelse av å ha naturen i dine hender. Eller kanskje du vil spikke en kopp selv å gi bort?

11. Pakkposer fra Osprey og Sea to summit. Med vanntette pakkposer i ulike farger holder du orden i sekken samtidig som du holder klær og utstyr tørt. Mye bedre med gjenbrukbare pakkposer en plastposer. 

12. Nalgene flasker. Det er et bedre valg for helse, miljøet og lommeboka å ha en god flaske enn å ty til engangsflasker. Et ekstra tips er å bruke disse som varmeflasker om natta i soveposen. 

13. DNT - lue eller pannebånd. De er superfine og laget i merinoull strikket med T-mønster og DNT-logo.

14. Invitere på middag er alltid hyggelig, men det er noe ekstra med et måltid utendørs. Invitér til en ettermiddagstur i nærmiljøet og middag fra bål, primus eller termos. 

15. Gi bort et medlemskap 
Et medlemskap i DNT varer lenge og kan brukes så mye du vil. I tillegg til flotte naturopplevelser gir medlemskapet rabatt på overnatting på DNTs hytter, mulighet for å være med på turer, kurs og andre aktiviteter, samt en rekke andre fordeler. I tillegg støtter arbeidet med å merke stier, vedlikeholde hytter og kviste løyper så man kan ferdes trygt i fjellet.