Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Grønn fredag 26. november

Har du en ryggsekk for mye? En litt for stor skalljakke? Eller kanskje et par fjellstøvler du aldri bruker? Da bør du ta de med på Grønn fredag!

Det er lett å bli fristet til å handle nytt - spesielt når Black Friday nærmer seg og lokker med gode tilbud. Men trenger turklærne eller utstyret ditt egentlig å være nytt? Delta på Grønn Fredag og bidra til et mer bærekraftig friluftsliv!

DNT Sørs ung gruppe arrangerer igjen suksessen Grønn Fredag – en motpol til kjøpehysteriet Black Friday.
Har du en delvis slitt ryggsekk? En litt for stor allværsjakke? Eller kanskje et par fjellsko du aldri bruker? 

Grønn dag er en nasjonal gjenbruksdag der du kan selge/gi bort friluftstøy og -utstyr du ikke trenger og samtidig gjøre noen skikkelig gode kupp.

DNT ung og POW Norge har lansert  «Miljøvettreglene». Det er enkle tips til hvordan du kan drive med friluftsliv på en mer miljøvennlig måte. Enorme mengder sports- og friluftsutstyr kastes daglig, og vi ønsker å oppfordre til langtidsbruk av alle produkter som kjøpes.

Konseptet fungerer som følger:
1. Du kan GI BORT utstyr til noen andre som trenger det. Det vil bli ett gratis bord, og det som ikke blir gitt bort, leveres til noen som har bruk for det.

2. Du kan SELGE utstyret ditt ved å feste en solid lapp på utstyret (viktig at den sitter godt) med pris og telefonnummer, slik at kjøperen kan vippse deg penger. Du bestemmer prisen selv, og kan velge om du ønsker å være der på kvelden om en kjøper for eksempel skulle lure på noe vedrørende ditt produkt.

Du kan levere inn ditt utstyr til DNT Sørs tursenter fra lørdag 20. november og fram til Grønn dag 26.november. Det kan levers i tursenteret sin åpningstid mandag - fredag 10-16, torsdag 10-17 og lørdag 10-15.
HUSK AT ALT TØY OG UTSTYR SOM LEVERES INN MÅ VÆRE RENT OG I GOD STAND.

Utstyr som ikke blir solgt må hentes innen 1.desember. Resterende overskudd leveres til noen som har bruk for det. 

Du er velkommen innom selv om du ikke har levert inn noe, det er masse flott som kan kjøpes!

Hvor: DNT Sør, Gyldenløvesgate 2 B, Kristiansand
Når: 26. november, fra kl 1700


Husk miljøvettregel nummer 2: Sats på opplevelser, ikke utstyr 💚

Skrevet av Kristina Humborstad 10. november 2021