SJEKK UT - ny turapp fra DNT

Den nye Sjekk UT turapplikasjonen
Den nye Sjekk UT turapplikasjonen

Ny app skal få flere ut på tur. 

I fjor fikk Den Norske Turistforeningen (DNT) 1 million mennesker ut på tur. Nå tar organisasjonen nye, digitale grep for å gjøre det enda morsommere å være ute. 

– Fra nå kan alle få turpostturene rett på telefonen.  Sjekk UT-appen er et enkelt digitalt verktøy hvor våre ildsjeler presenterer sine anbefalte turmål der du er, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas. 

Over 65 prosent av de 1 million registrerte turene i DNT i fjor var turpostturer. Det vil si at lokale DNT-ere plukker ut turmål og setter opp en turpost der besøkende registrerer seg.  Den nye appen Sjekk UT skal gjøre det enda morsommere å være turpostsamler.

- Med appen kan du få en oversikt over hvor de nærmeste turpostene befinner seg til enhver tid, du kan sjekke inn når du besøker en post, legge ut egne bilder og skrive i gjesteboka på hvert enkelt turmål, forteller Øveraas.
​​​​​​​

Flere lokale turmål

DNTs medlemsforeninger har i alt 850 turposter over hele landet. I fjor var det over 600 000 besøkende som tok seg til topps og skrev navnet sitt inn i en turpostbok.  

DNT Sør har mange flotte turmål i sitt område som vi gjerne vil inspirere enda flere til å oppdage. Vi har allerede 22 turposter registrert i appen, (10 nærturer i Kristiansandsområdet, og 12 hytter på fjellet) og har som mål å fylle på med enda flere.


Sjekk UT kan lastes ned gratis i Appstore og Google Play. Appen har følgende funksjonaliteter:
- Digital innsjekking på turposten med mobiltelefon 
- Turposter nær deg vises alltid først i appen
- Mulighet for å ta bilde i appen og dele på sosiale medier 
- Mulighet for signering av digital gjestebok knyttet til hver turpost
- Kart som viser turpostene i nærheten 
- Appen inkludert kart og innsjekking fungerer også offline

Skrevet av Mona Birkeland 28. april 2017