Tips til vinterferien!

Ikke lagt planene for vinterferien enda? Her kommer noen tips til deg, enten du holder deg i byen eller skal til fjells!

DNT Sørs hytter i fjellet står åpne og er klare for å ta imot besøk. Vi jobber med kvisting av løypene, så følg med på "Kvistede løyper 2020" for oppdatert informasjon. Før du drar på tur er det lurt å sjekke føremelding og oversikt over kvistede løyperBesøk gjerne ut.no før turen og les om DNTs hytter. DNT Sørs turinformasjon i Kristiansand hjelper gjerne med tips og råd til årets skitur på vinterfjellet. 

Vi jobber for tiden med nytt bookingsystem slik at du kan forhåndsbooke sengeplasser før du drar til fjells. Dette er dessverre ikke igang pr. dags dato, men vi jobber med saken. Informasjon om bookingsystemet vil bli lagt ut på dntsor.no, vår Facebookside og på ut.no når det er i gang. 

Ønsker du å ha en DNT-hytte helt for deg selv er Bjørnevasshytta optimal. Med sengeplass til 26 stykker kan man fint være flere familier sammen på hytta. Bjørnevasshytta liger kun 2,5 time fra Kristiansand og 3,5 fra Oslo. Hytta ligger på 820 meters høyde og er velutstyrt med det som trengs for fristende måltider. Rundt Bjørnevasshytta er det mange flotte turmuligheter.
Pris: 1000,- pr. døgn for 1 familie, 1500,- pr. døgn for 2 familier og 2000,- pr. døgn for 3 familier.
​​​​​​​Ta kontakt om dette er interessant på mail.dntsor@dnt.no. Les mer om Bjørnevasshytta på ut.no eller dntsor.no.
I vinterferien uke 8 er Bjørnevasshytta kun ledig siste helg, men det er også mulig allerede nå å booke Bjørnevasshytta for påska. Vær kjapp for å få de mest populære dagene!

Er du hjemme i vinterferien, kan nærområdet by på nydelige turopplevelser. DNTs turbutikk i Kristiansand har mange lokale turkart og turbøker som kan friste til å utforske nye lokalområder. Det ligger mange nærturer på ut.no, søk opp det området du vil gå på tur og finn en tur som passer deg. Prøv DNTs tur-app: SjekkUT. Her finner du turmål som du kan sjekke inn på via mobilen når målet er nådd.

Har du lyst til å gå på ski i oppkjørte løyper finner du en oversikt over hvilke løyper som er kjørt via nettsiden skisporet.no.
Ved gode snøforhold blir det kjørt skispor inn til Kvinen og Lakkenstova. 
DNT Sørs turbutikk har mye lurt til skituren: kortfeller, sekker, kokeutstyr, sitteunderlag og turtøy mm. 

Årets turorientering er også satt ut, og inviterer til flotte turer i kanskje ukjente områder. Er du ny innen turorientering kan Baneheitrimmen være en fin start. Baneheitrimmen og turorienteringen for Søgne og Songdalen, Randesund og Tveit og Skautrimmen får du kjøpt hos oss. 

Skulle du mangle kart eller turutstyr før du drar på tur, kom innom oss i Gyldenløvesgate 2 B, så hjelper vi deg. Husk at medlemmer har alltid 15% rabatt av veiledende pris hos oss!

Er du ute på tur og tar noen fine bilder. Del de med oss på Facebook eller Instagram (@dnt.sor) #dntsør

Skrevet av Mona Birkeland 10. februar 2020