Tips til vinterferien!

Ikke lagt planene for vinterferien enda? Her kommer noen tips til deg, enten du holder deg i byen eller skal til fjells!

DNT Sørs hytter i fjellet står åpne og er klare for å ta imot besøk. Før du drar på tur er det lurt å sjekke føremelding og DNTs kvistekart. Besøk gjerne ut.no før turen og les om DNTs hytter. DNT Sørs turinformasjon i Kristiansand hjelper gjerne med tips og råd til årets skitur på vinterfjellet.

På flere av DNT Sørs hytter kan du nå forhåndsbooke sengeplasser før du drar til fjells. På hyttene er rom og senger merket med forhåndsbestilling, så det er enkelt å finne den sengen du har bestilt. Det er alltid flere senger på hyttene som ikke kan bookes til de som kommer innom hytta uten å ha bestilt på forhånd. Bestill seng på en av våre hytter her!

Ønsker du å ha en DNT-hytte helt for deg selv er Bjørnevasshytta optimal. Med sengeplass til 26 stykker kan man fint være flere familier sammen på hytta. Bjørnevasshytta liger kun 2,5 time fra Kristiansand og 3,5 fra Oslo. Hytta ligger på 820 meters høyde og er velutstyrt med det som trengs for fristende måltider. Rundt Bjørnevasshytta er det mange flotte turmuligheter. 
Pris: 1000,- pr. døgn for 1 familie, 1500,- pr. døgn for 2 familier og 2000,- pr. døgn for 3 familier.
​​​​​​​Ta kontakt om dette er interessant på mail.dntsor@dnt.no. Les mer om Bjørnevasshytta på ut.no eller dntsor.no.
Det er også mulig allerede nå å booke Bjørnevasshytta for påska. Vær kjapp for å få de mest populære dagene!

Er du hjemme i vinterferien, kan nærområdet by på nydelige turopplevelser. DNTs turbutikk i Kristiansand har mange lokale turkart og turbøker som kan friste til å utforske nye lokalområder. Det ligger mange nærturer på ut.no, søk opp det området du vil gå på tur og finn en tur som passer deg. Prøv DNTs tur-app: SjekkUT. Her finner du turmål som du kan sjekke inn på via mobilen når målet er nådd.

Har du lyst til å prøve skiene i vinterferien kan du finne oppkjørte løyper i nærområdet på Midt-Agder Friluftsråds hjemmeside.
DNT Sørs turbutikk har mye lurt til skituren: kortfeller, sekker, kokeutstyr, sitteunderlag og turtøy mm.

Årets turorientering er også satt ut, og inviterer til flotte turer i kanskje ukjente områder. Er du ny innen turorientering kan Baneheitrimmen være en fin start. Baneheitrimmen og turorienteringen for Søgne og Songdalen, Randesund og Tveit og Skautrimmen får du kjøpt hos oss. 

Skulle du mangle kart eller turutstyr før du drar på tur, kom innom oss i Gyldenløvesgate 2 B, så hjelper vi deg. Husk at medlemmer har alltid 15% rabatt av veiledende pris hos oss!

Er du ute på tur og tar noen fine bilder. Del de med oss på Facebook eller Instagram (@dntsor.no) #dntsør

Skrevet av Mona Birkeland 28. januar 2019