Foredrag med Himmeljegerne

Tirsdag 1. november inviterer DNT Sør til foredrag med Himmeljegerne. Et prosjekt som startet med to brødre, den ene psykisk utviklingshemmet, som sammen gjennomfører spennende turer og spreke ekspedisjoner. Kom og la deg inspirere av Himmeljegerne på UIA tirsdag 1. november klokken 18:00. Det er ingen påmelding, så her det førstemann til mølla som gjelder!

Brødrene har sammen dratt på en 43 mils lang skiekspedisjon mellom Cambridge Bay og Gjoa Haven i Nordvest-passasjen. I 2014 fikk de med seg Simens bestevenn Mads som er blind på det ene øyet, har downs syndrom og podagra(leddgikt), på en 3 ukers kanoekspedisjon i Yukon, Canada. I 2016 la de ut på ny ekspedisjon, den gangen sammen med 2 nye gjester med spesielle behov på en 5 dagers skiekspedisjon i Jotunheimen, Norge. 

Lars Martin leder foredraget og støtter Simen og Mads, samt stiller spørsmålet: "Hva har egentlig Simen og Mads igjen for årene med trening og turer, både fysisk og psykisk?". Om det er god stemning i salen er ikke Simen og Mads fremmede for å avslutte foredraget med både muskel-flexing og luftgitar.

Se innslag fra sommeråpent.


Pris: 250,- (150,- for studenter med bevis) Betaling i døra, kort og kontant. (Vi oppfordrer alle som betaler med kontant til å ha like penger)

Sted og tid: UiA (hovedinngangen og til høyre) klokken 18:00

Etter foredraget håper vi så mange som mulig blir med på en sosial samling på UIA.

Her kan du lese noen av tilbakemeldingene Himmeljegerne har fått fra tidligere foredrag.


​​​​​​​Odd Jørgensen, Freden Form:

"Jeg har etter mange år i eventbransjen hørt mange foredrag. Ingen har så langt inspirert meg så mye som det Himmeljegerne leverte. De forteller en mektig historie med en ærlighet som treffer midtskips. Må oppleves."

Anne Wollertsen, DNT:

"Var veldig godt fornøyd med foredraget om padleekspedisjonen. Fantastisk hva vilje og målrettethet kan utrette!:-) Lykke til videre!" 

André Hole

"Flott foredrag som viser at en har mulighet til å gjennomføre friluftsliv turer med fysiske utfordringer i krevende klimaer på tross av ulike fysiske og psykiske utfordringer. Dette setter perspektiv på at det er mulig, så lenge man har god nok lyst og vilje til det. Bra jobba gutta!

Audun Støren, DNT Drammen

"Takk for inspirerende formidling av ekspedisjonene deres. Dere er heltene mine!"

Skrevet av Mona Birkeland 3. oktober 2016