Ny bro ved Bossbu.

Ny hengebro ved Bossbu! På dugnad er det i rekordfart satt opp en ny bro over elven mellom Låghellervatn og Botsnvatn rett sørøst for Bossbu. Vandrere på stien mellom Bossbu og  Svartenut kan nå gå tørrskodd over elva på DNT Sør´s første hengebro.

Ny hengebro ved Bossbu.
Ny hengebro ved Bossbu. Foto: Bjørn Andersen-Steinsland

Den gamle broa over elva hadde fått hard medfart av isen og var havarert. Nå har en ivrig og dyktig dugnadsgjeng satt opp ny bro, et par hundre meter opp i elva, ved utløpet fra Låghellervatn. Vår frivillige prosjektleder Bjørn Brandtzæg har studert ulike broer og fått gode tips fra andre DNT-foreninger. Hengebro har mange fordeler og egner seg godt høyt over havet i værharde forhold. På de to vaierne henger det bøyler som holder gang-lemmene på plass. Lemmer og bøyler kan tas inn før vintersesongen. Vi unngår ising fra elva og oppsamling av snø, som tidligere har ødelagt flere broer. Dessuten er det mindre kostnader ved bygging og mindre vedlikehold. En stor takk til Bjørn og hans dugnadsgjeng for en fantastisk jobb! 

Broa ble helt ferdigstilt på mandag kveld (1.8), og tirsdag morgen var det en flott førstevandring av en sveitsisk familie på tur, med to entusiastiske barn på 5 og 8 som løp frem og tilbake over broa. 

Skrevet av Bjørn Andersen-Steinsland 4. august 2016