Hvordan komme i gang med å gå på tur?

Foto: Eilif Johanssen

Har du lyst til å dra på vandretur i fjellet, men usikker på egne ferdigheter? 

Nå har du muligheten til å bli tryggere og mer selvstendig før du legger i vei på tur. Turskolen1 er en ”læringstur” hvor målsetningen er at turdeltakerne, i trygge rammer, lærer seg de nødvendige ferdigheter til å kunne dra på selvstendige turer. Enten hytte til hytte turer eller telttur på fjellet. 

I tillegg til planlegging, veivalg og navigering med kart/kompass ser vi også litt på andre turferdigheter som bål, matlaging, førstehjelp og nødbivuakk…. 

Turskolen1 går allerede av stabelen fredag 24. juni. Da drar vi på tur til Stavskar i Valle hvor første natt tilbringes. Lørdag 25. juni går turfølget videre til Bossbu og Svartenut. Gjennom begge dagene blir det undervisning i grunnleggende turferdigheter. Søndag 26. juni går turen utenom merket sti tilbake til bilene. Denne dagen fokuserer vi på navigering med kart og kompass utenom de røde T-ene.

Turskolen1 er en hytte til hyttetur, mens Turskolen2 i september er en hytte- og telttur.
Dette er en strålende anledning for deg som er litt usikker på "vandretur konseptet", og ønsker å bli tryggere og mer selvstendig før du legger ut på tur. Meld deg på i dag, så er det kanskje du som drar på egen hytte til hyttetur i sommerferien. 

Skrevet av Mona Birkeland 29. april 2016