DNT Sør overtar båthus i Marvika

Båthuset i Marvika
Båthuset i Marvika Foto: Magnus Nødland Skogedal

Marvika er en skjult perle i Kristiansand - nå overtar DNT Sør båthuset i Marvika sammen med Universitetet i Agder for å fremme kystfriluftslivet.

Marvika blir mer tilgjengelig

DNT Sør skal benytte båthuset som en base for økt aktivitet, og Marvika og Gleodden er et fantastisk fint område for nærfriluftsliv. Det er området mellom Bertesbukta (hvor det nye stupetårnet straks er på plass), og Sparebanken Sør Arena vi snakker om. Et stort og flott skogsområde med gode turmuligheter og mulighet for aktivitet i sjøen. Marvika var et marineanlegg for forsvaret fra slutten av 1800-tallet, og ble solgt til Kristiansand kommune i 2004. Kristiansand kommune har rustet opp turstien fra Jegersberg gård og helt ned til sjøen ved Gleodden. DNT Sør har i samarbeid med kommunen store planer for tilrettelegging for turer og aktiviteter i området som forhåpentligvis kommer i gang snarest mulig. 

Samarbeid med UiA

Båthuset gjør det enda enklere å dele utstyr og få til mer aktivitet for UiA og DNT Sør som allerede har utstyrsdeling som en del av vårt samarbeide. Båthuset som ble bygget i 1898 er fredet og står i dag nærmest som det opprinnelig ble bygget. Stødig, luftig og tørt. UiA kan nå lagre utstyr som kajakker, kanoer og Stand Up Paddle-brett helt i sjøkanten istedenfor på Gimle. Med umiddelbar nærhet til fine turområder i skogen og til sjøen er Marvika godt egnet til undervisning, og kurs og aktiviteter i friluftsliv.

"Vår DNT-dag" den 22.mai

Søndag den 22.5 kan du ta en titt inni bygget som er base for aktivitetsdagen "Vår DNT-dag" i forbindelse med Frivillighetens år. DNT skal markere frivilligheten over hele landet den dagen. Les mer om Vår dag her: VÅR DNT-dag — Turer og aktiviteter — DNT Sør (dntsor.no)