Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Har du lyst til å være tilsyn?

Frivillig i fjellet
Frivillig i fjellet Foto: Enny-Karin Vindheim

DNT Sør har behov for frivillige som kan tre inn i rollen som tilsyn på enkelte av våre hytter. Dette gjelder følgende hytter:

 • Josephsbu
 • Sloaros
 • Gammeløya
 • Tjortedal


  Kompetanse

  Det viktigste er at tilsynene våre har tid og lyst til å bidra med frivillig arbeid, og at de deler DNT sine verdier. Dernest er det ikke noen ulempe med en grunnleggende «drive» og praktisk forståelse. Veldig få er gode på alt, og derfor forsøker vi å supplere med andre frivillige krefter når det er behov for det.

  Arbeidsoppgaver

  Tilsynet på hyttene våre har, som navnet tilsier, tilsyn med hytta. Det betyr at de minimum har ansvaret for at det blir gjennomført vår- og høstklargjøring av den hytten de er tilsyn på. Dette kan gjerne gjennomføres som en dugnad hvor også andre frivillige bidrar. Tilsynet leder da arbeidet. En slik klargjøring tar normalt 2-4 dager avhengig av avstanden inn til hytta.

  I tillegg kan det være andre større eller mindre vedlikeholdsoppgaver som gjennomføres, avhengig av kompetanse og tid.

  Godtgjørelse

  I likhet med de andre frivillige som jobber dugnad hos oss, så får hyttetilsynet disse fordelene:

  50 % rabatt på losji på DNT Sør sine hytter

  25 % rabatt på kjøp i vårt tursenter/butikk

  50 % rabatt på kjøp av DNT profiltøy en gang pr. år

  I tillegg dekkes alle kostnadene hyttetilsynet har ved utøvelse av jobben, i tillegg til kjøregodtgjørelse. Du vil også bli invitert til vår årlige frivilligfest.

  Organisering

  Hyttetilsynet arbeider på oppdrag for DNT Sør, og arbeidet administreres av vår driftssjef. Tilsynet vil jevnlig være i kontakt med ham. Du vil bli invitert til fellesmøter for hyttetilsynene for å utveksle informasjon og erfaringer, og for å drøfte ulike utfordringer.

  Jobben som hyttetilsyn kan gjennomføres på ulike måter; som enkeltperson, som par, eller som en gruppe. Løsninger for dette kan drøftes med driftsansvarlig.

  Kontaktperson

  Ta kontakt med driftsleder Jonny Grundeland, tlf: 91 76 88 83, eller epost: jonny.grundeland@dnt.no, dersom dette høres interessant ut.

  Skrevet av Jonny Grundeland 16. desember 2020