Gratis ryddepakker for søppel

Ønsker du å bidra til å holde det rent og ryddig i naturen vår? Da kan du få gratis poser og hansker hos oss!

Hvor mange av oss går ikke forbi søppel i hverdagen og tenker, "dette burde jeg tatt med meg, men jeg har ikke noe å ha det i". Vi ønsker ikke ha søppel i vår natur. Det du finner på bakken havner som oftest i havet, så fjern det du finner før vinden fører det med seg. Å kombinere tur med søppelplukking er en tur med en ekstra mening, og vi lover at det vil føles bra!

For å gjøre det enklere for frivillige søppelplukkere tilbyr vi gratis poser og hansker til ryddeaksjoner og innsamling av eget og andres avfall på tur. Ryddepakkene fra Hold Norge Rent består av søppelsekker, poser og hansker. Dette hentes i vårt Tursenter. Trenger dere mye utstyr, ta kontakt med oss på forhånd.

Søppelet kan levers gratis hos Avfall Sør. Skal dere plukke langs kysten, kan det avtales henting med båt.

ryddeportalen kan du registrere ryddeaksjonen din eller finne ryddeaksjoner arrangert av andre som du kan bli med på. Der finner du informasjon om avfallsinnlevering og plasser som trenger en ryddeaksjon. Ønsker du å rapportere om søppelfunn, kan dette også gjøres der.

Skal du gå på fjellet eller i skogen i sommer? Vi har også sporløsposen (10L) som er veldig fin å ha med i sekken eller lommen, og kan brukes hvis du finner søppel på turen. 

Skrevet av Kristina Humborstad 1. september 2021