Nå er det nærtur som gjelder

Foto: Marius Dalseg Sætre

Det er tid for avstand og nærtur. Kanskje mer enn noen gang er det viktig og nødvending å komme seg ut. Naturen rundt oss er døgnåpen og gir oss det mentale friminuttet som vi trenger i den krevende situasjonen vi befinner oss i nå.  Unn deg en nærtur du også, kanskje oppdager du steder du aldri før har gått?

Når man er ute på tur er det like viktig, som i andre situasjoner, at alle følger de råd og informasjon som blir gitt fra Folkehelseinstituttet. 

DNT har samlet noen uteaktiviteter man kan gjøre alene eller sammen med noen man bor med. 

Nå er det tiden for å oppsøke en sti få andre går på. Kanskje det er nettopp nå vi skal bli flinke til å oppdage nye turområder og bli kjent med nye stier?

Tips til hvordan du kan oppdage nye turområder:

- Ut.no er Norges største turportal med tusenvis av turtips. På ut.no kan du finne turmål i nærheten av der du bor. Søk eller let deg frem blant turforslag i kartet på ut.no.

- Ta frem papirkartet og se hva som finnes ut turstier i nærheten av der du bor. 

- Ring til turglade venner og spør dem om tips. De fleste liker å dele sine skjulte perler.

- Se deg rundt, vær nysgjerrig. Er det et turområder rundt deg som du synes virker spennende og forlokkende. Mest sannsynlig finnes det en sti inn dit.

Sjekk værmelding og pakk litt ekstra klær, mat, drikke, gjerne et førstehjelpssett om nødvendig.

SjekkUT

Vi i DNT Sør oppfordrer alle til å dra på tur i nærområdet nå, men husk å hold avstand til andre man møter på tur og oppsøk turstier du vet det er lite folk som benytter. Går du til et turmål med turpostkasse, VENT med å skrive deg inn i boken. Last heller ned DNTs digitale turpostkasse SjekkUT. Her kan du sjekke inn på turmål digitalt, hele døgnet. Appen er gratis. 

Utsett hytteturen

Myndighetene oppfordrer alle om å holde seg hjemme. Dette er ikke tiden for å legge ut på langtur. Hvis noe skulle skje deg, så blir det en ekstra belastning for et allerede hardt presset helsevesen. Bruk av DNTs hytter skal unngås nå, det er kun ved nødstilfelle at disse skal brukes. Vi fraråder lengre turer i perioden fremover.

Skrevet av Mona Birkeland 5. mars 2020