Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Grønn torsdag

Har du en delvis slitt ryggsekk? En litt for stor allværsjakke? Eller kanskje et par fjellsko du aldri bruker? 
Grønn torsdag er en bytte og salgs kveld av friluftutstyr arrangert av DNT ung.  

Grønn Torsdag bli arrangert som et motpol til kjøpehysteriet Black Friday.

DNT ung og POW Norge lanserte i fjor «Miljøvettreglene». Det er enkle tips til hvordan du kan drive med friluftsliv på en mer miljøvennlig måte. Enorme mengder sports- og friluftsutstyr kastes daglig, og vi ønsker å oppfordre til langtidsbruk av alle produkter som kjøpes. 
Torsdag 6. desember inviterer vi deg derfor til å bli med til å ta vare på miljøet ved å gi friluftsutstyr og -klær og et nytt liv! 

Konseptet fungerer som følger: 
1. Du kan BYTTE eller GI BORT utstyr til noen andre som trenger det. Lever inn noe og få muligheten til å bytte til deg utstyr du har bruk for. Ønsker du å gi bort uten å ta med deg noe er du selvsagt velkommen til det. 
2. Du kan SELGE utstyret ditt ved å feste en solid lapp på utstyret (viktig at den sitter godt) med pris og telefonnummer, slik at kjøperen kan vippse deg penger. Du bestemmer prisen selv, og kan velge om du ønsker å være der på kvelden om en kjøper for eksempel skulle lure på noe vedrørende ditt produkt. 

Du kan allerede begynne å levere inn ditt utstyr til DNT Sør sin turbutikk og helt fram til arrangementet. Åpningstidene til turbutikken er mandag - fredag 10 -16, torsdag 10- 17 og lørdag 10-15. 
Husk at tøyet som leveres inn må være rent og i god stand. 

Vi er også så heldige at vi får besøk av en syerske denne kvelden. Har du noe som trenger en liten reparasjon eller du selv trenger råd om reparasjon av turtøy, er dette en ypperlig anledning!​​​​​​​

Utstyr som ikke blir solgt kan hentes innen lørdag 8.12. Resterende overskudd leveres til noen som har bruk for det. Det blir enkel servering, og god stemning.

Arrangementet på facebook finner du HER.

Hvor: DNT Sør, Gyldeløvesgate 2 B
Når: 6. desember 18.00-20.00

Les mer om Grønn Fredag på dnt.no/grnn-fredag og miljøvettreglene på dnt.no/miljovett, og husk miljøvettregel nummer 2: Sats på opplevelser, ikke utstyr 💚

DNT Sørs Ung-gruppe har vokst og blitt en veldig aktiv gruppe i løpet av 2018. Med en herlig jentegjeng i 15-16 års alderen i spissen som arrangerer og leder turer og arrangementer. Inspirasjonen kommer fra DNTs Ung-gruppe sentralt som er mer synlig de siste årene. Turprogrammet for DNT Sørs Ung-gruppe utarbeides i disse dager av jentene, og aldersgruppen 13-16 år har mange fine turer i 2019 å se frem til!

Skrevet av Kristina Humborstad 22. november 2018