Bli med på tur i vårsnøen og blant spirende blomster

14.-15. april arrangerer DNT Sør 2 ulike overnattingsturer for barn og unge:

Søndag 15. april arrangerer Barnas Turlag 2 ulike dagsturer i lokalområdet. Disse turene er gratis og har ingen påmelding.

Denne helga er det noe for alle, enten du vil nyte snøen eller vårblomstene!

Er du ekstra glad i snø og ski under bena kan du bli med på toppturcamp på Stavskar neste helg. Her blir det fart og moro med både opp- og nedturer. Alle som blir med på toppturcampen er med i trekning av to flotte premier fra Bergans, nemlig fjellsportsekken Bergans Helium Pro 55 liter. 

- Ikke sett bort skiene! Barnas Turlag på Hovden utnytter snøen, og drar på skitur til Tjørnbrotbu lørdag 14. - søndag 15. april. Tjørnbrotbu ligger vakkert til på 1300 moh. ca. 11 km fra Hovden. Skituren går i preparert løype til det gjenstår ca. 2 km til hytta. Det siste stykket er kvistet, og  går i forholdsvis bratt terreng. Barna bør ha tidligere erfaring med lengre skiturer. Les mer her.

- Er du mellom 13 og 16 år kan du bli med DNT Sørs ungdomsgjeng på tur til Lakkenstova 14.-15. april. Bli kjent med andre friluftsinteresserte, og få en koselig skitur sammen med andre på samme alder. Les mer her.

- Barnas Turlag Lillesand går på "jakt" etter vårblomstene langs kysten. Turen går søndag 15. april klokken 14.00 fra parkeringsplassen ved Tingsaker småbåthavn. Kle deg etter vær, og ta med mat og drikke. Les mer her.

- I Trollstien på Justneshalvøya bor det mange rare troll. Her blir det en spennende tur for små og store for å høre litt om de ulike trollene som bor her. Turen avsluttes med grilling i Åsmundsvika (ta med grillmat). Vi møtes ved parkeringsplassen på Havlimyra skole og går samlet ned til trollene. Underveis vil det bli fortellinger om trollene som bor i Trollstien og deres særtrekk. Vi går samlet ned til Åsmundsviken hvor det vil være (grilling/matpakkesamling) og aktiviteter for barna. Turen vil foregå på grusvei og er derfor trillevennlig. Etter matpausen vil det være mulighet for å gå Drømmestien tilbake til bilen. Møt opp på parkeringsplassen ved hovedinngangen til Havlimyra skole søndag 15. april klokken 11.00, og bli med på en spennende tur. Les mer her.

- Er du interessert i topptur bør du blir med på DNT Sørs toppturcamp ved Stavskarhytta. Helga 20.-22. april blir det skilek og moro i bratt terreng. Det blir også praktiske kurs og foredrag gjennom helgen. Dette er en god sjanse for å lære mer om: turplanlegging etter filtermetoden, nødbivuakk, snødekkeundersøkelse med stabilitetstester, terrengvurdering, kameratredning, kameratsjekk med S/M, menneskelig faktor, fornuftige ferdselsmønster i krevende/komplekst terreng mm. Les mer her.

Skrevet av Mona Birkeland 1. februar 2018