DNT 150 år!

Norges største friluftsorganisasjon har fremmet fantastiske turopplevelser i 150 år.

Og aldri før har så mange støttet opp om jubilanten: Den Norske Turistforening har over 300 000 medlemmer, 57 medlemsforeninger, 1 million T-varder og 22 000 kilometer merkete stier. Bak mesteparten av dette arbeidet ligger over 750 000 dugnadstimer.

I år skal vi feire DNT og naturen! Les mer om feiringen!

21. januar fyller DNT 150 år. Bli med på jubileumsfesten!  

2018 er det perfekte året for deg som har et nyttårsforsett om å være mer ute i naturen og oppleve hvor fantastisk det kan være. I 150 år har DNT vært en forkjemper for det enkle friluftslivet og for at flest mulig tar i bruk naturen - samtidig som vi tar godt vare på den. Vi kan love deg et jubileumsår fullspekket med spennende arrangementer og turer. 

- Vårt ønske for jubileumsåret er at enda flere vil bidra til å skape gode opplevelser i den fantastiske naturen vi har rundt oss, enten som medlem, deltakere på våre arrangementer, frivillig eller rett og slett ved å bidra til å holde naturen slik vi ønsker den: ren og vakker, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas.

Tidenes turfest

Startskuddet for feiringen går den 19. januar, med Tidenes Turfest i Oslo Spektrum. Denne kvelden fylles Spektrum med friluftsfolk og artister under ledelse av Anne Lindmo. Du vil treffe hyttevertskap, ildsjeler, dugnadsfolk og tillitsvalgte både på scenen og i salen, og ikke minst vil du få fantastiske opplevelser i musikk, bilder og kunstneriske innslag. Odd Nordstoga, Ole Paus, Nils Petter Molvær og Daniel Kvammen er blant artistene som skal underholde. H.M. Dronning Sonja og statsministeren kommer også for å delta i feiringen. Sjekk om det er ledige billetter her

Verdens største utebursdag

21. januar er selve stiftelsesdagen for DNT. For 150 år siden samlet Turistforeningens "far", Thomas Heftye, et knippe utvalgte på Sarabråten i Østmarka i Oslo, for å stifte foreningen. "Lad oss gjøre det let og billigt, at riktig mange kan komme og se, hva der er stort og vakkert i vort land", uttalte Heftye. Siden da har dette vært en rettsnor for foreningen. Stiftelsesdagen markeres med verdens største utebursdag - med Kom deg ut-arrangementer for hele familien - over hele landet. Og: faktisk blir det en markering på selve stedet for stiftelsesmøtet - nemlig Sarabråten

DNT Sør´s arrangementer kan du lese om her.

Kom deg ut-dagen er Norges nasjonale turdag, med over 150 arrangementer over hele landet.

Jubileumsuke i Spikersuppa!

DNT Oslo og Omegn organiserer en jubileumsuke i sommer. Bli med på en trivelig jubileumsuke fra 6. - 10. juni 2018 i Spikersuppa (på Karl Johan). Mer informasjon kommer senere. 

Hele Norge på TUR

DNTs storsatsing i 2018 blir å få hele landet på tur. Alle DNTs 57 medlemsforeninger inviterer til opplevelser langs DNTs stinett og på våre hytter. Vi gleder oss til å vise frem alt det flotte som ligger i vår felles natur – i skogen, på fjellet, langs kysten eller i nærområdet ditt. Jubileumsarrangement planlegges og lanseres gjennom hele året - og her vil det garantert komme noe spennende i løpet av året! Følge med på web og facebook! 

DNT´s jubileumsbok "Kunsten å vandre"

2018 er året DNT fyller 150 år. Vi jubilerer med en bok om 12 ukjente turperler områder og turstier som få har tråkket før. Boka er rettet mot alle som liker å gå i fjellet, men som vil se mangfoldet og finne nye turmål. "Kunsten å vandre" kan du kjøpe hos oss i Gyldenløvesgate eller i DNT´s nettbutikk her.


Jubileumsboka "Kunsten å vandre"
Jubileumsboka "Kunsten å vandre"