Foredrag med Maria Stray Homme

Velkommen til gratis foredrag i DNT Sørs turbutikk torsdag 23. november klokken 18:00 med Maria Stary Homme.

"Min frilufts-filosofi går ikke ut på å gå lengst, klatre høyest, skyte mest eller bære tyngst. Det handler om å mestre. - Å leve i og med naturen." (Sitat hentet fra mariastray.no)

Maria Stray Homme er ei friluftsglad jente som i 2016 tilbragte èn måned i Setesdalsheiene. Hun er svært synlig i sosiale medier, og blogger hos turjenter.no. I 2016 ble Maria kåret til Årets Turjente 2016. 

Gode medlemstilbud fra klokken 17 - 18 med 30% rabatt av veiledende pris på alt fra Aclima og Norrøna. Er du ikke medlem? Meld deg inn nå og benytt deg av medlemsfordelene fra i dag og ut hele 2018!


Fra byjente til erfaren turjente. Fra caffè latte over disk – til kokekaffe fra en svartsvidd kanne på et bål i de dypeste skoger.

Maria har lagt igjen mange mil på asfalten i byens gater. Etter et år på folkehøyskole lærte hun å pakke sekk, tenne bål, sanke av naturens ressurser og føle på mestringsgleden som kommer av å leve med og i naturen. Denne kunnskapen og gleden har hun i årene etter folkehøyskolen videreformidlet gjennom sin egen blogg og i magasinet «Villmarksliv», hvor hun har fremmet sin friluftsfilosofi og vist at alle kan – om de vil det nok. Denne filosofien er noe juryen setter høyt og som det står respekt av.
Maria sin tilnærming til friluftslivet treffer oss midt i hjerteroten og vi er overbevist om at alle – både nybegynnere og erfarne friluftsfolk har mye å lære om hva et «usportifisert friluftsliv» er og kan være.

Dette har stemmegiverne, bloggerne i turjenter.no og øvrig jury latt seg inspirere og imponere av. Vi gratulerer Maria Stray Homme med prisen «Årets Turjente 2016»

Tekst hentet fra juryens begrunnelse på turjenter.no (http://www.turjenter.no/arets-turjente-2016-er-karet/)

Maria holder foredraget: "Fra Kaffelatte til Bålkaffe" 

Vi gleder oss!

Skrevet av Mona Birkeland 9. november 2017