Høst i Setesdal Vesthei

Foto: Bjørn O. Isachsen

Høsten kan by på nydelige opplevelser i fjellet. Frisk luft og spreke farger frister mange til fjells i høstmånedene. Gå til en av DNT Sørs hytter og nyt høstkveldene innendørs med stearinlys og kortspill etter en vandretur i høstfargene! 

I sommer ble det kloppet på løypa mellom Gaukhei og Øyuvsbu. Har du ikke gått denne turen kan vi anbefale en tur nå før snøen legger seg. Her kan du f.eks. legge opp til en rundtur fra Langeid via Tjønndalen, Gaukhei, Øyuvsbu og Tjønndalen igjen med retur til Langeid. 

Har du lyst på en kortere tur ligger Lakkenstova og frister kun 5 km gange fra Ljosland. Bli en dag ekstra på Lakkenstova og prøv deg på en av toppene i området rundt.

Øyuvsbu er en perle, og et mål i seg selv for store og små. Kort vei fra p-plass på Brokke-Suleskarveien er den lett tilgjengelig. På Øyuvsbu finner du strand, kanoer til utlån og som medlem av DNT fisker du gratis i Øyuvsvatn, Øyuvsvassdraget ned til Sandvatn, Ivelungsvatna, nord i Sandvatn og på østsiden av Kvina. Ta med fiskestanga og prøv fiskelykken. 

Ønsker dere å ha hytta for dere selv? Bjørnevasshytta kan bookes gjennom hele året, og er en perfekt familiehytte i høstferien. Bestill allerede i dag, så er høstferien på fjellet sikret!

I perioden 20. august til 30. september er hyttene Stavskar, Bossbu, Svartenut og Sloaros forbeholdt jegere. Vi tar i denne perioden ikke imot grupper her, men enkeltvandrere kan besøke hyttene.

Før du drar på fjellet:

Nye fjellvettregler

Kart og kompass må alle ha med på fjelltur, du må til enhver tid vite hvor du er både av egen interesse, også dersom du skulle være uheldig på veien. Hjelpemannskapet finner deg raskere dersom du kan oppgi hvor du er. 

På dntsor.no finner du en egen side som heter før turen. Her finner mye av det du kanskje måtte lure på før du drar til fjells.

Før turen kan det være lurt å ta en titt inn på turplanleggeren ut.no. Her finner du masse informasjon om hytter og løyper.

Gå gjennom det du har av turtøy og turutstyr før du drar på tur. Kom innom oss i Gyldenløvesgate 2 b så hjelper vi deg med tøy, utstyr, kart og tips til turen. Som medlem får du 15 % fast rabatt på veiledende pris, så her er det mye å spare.

Velkommen til Setesdal Vesthei!

Skrevet av Mona Birkeland 31. august 2017