Høst i Setesdal Vesthei

Høsten kan by på nydelige opplevelser i fjellet. Frisk luft og flotte farger frister mange til fjells i høstmånedene. Gå til en av DNT Sørs hytter og nyt kalde høstkvelder innendørs med stearinlys og kortspill etter en vandretur i høstfargene! 

Nå er det slutt på obligatorisk sengebooking, og vi kan endelig på nytt si: vi har alltid plass til alle på turisthyttene!

Dersom du ønsker å forhåndsbooke på våre hytter, booker du enkelt via ut.no! Søk opp hytta du skal besøke på ut.no og klikk deg videre ved å trykke på "Bestill overnatting". Her velger du dato for overnatting, antall senger og rom som skal bookes.

Ved å forhåndsbooke har du betalt for oppholdet på forhånd. Henter du mat fra proviantrommet på hyttene betaler du enkelt for det via appen: DNT Hyttebetaling. (Du kan også fylle ut betalingsfullmakt på hytta dersom du ønsker det. 50,-)

Hyttetips

Sloaros ligger ca. 5 timers gange fra Hovden. Flott hytte for en tur/retur fra Hovden. Du kan også legge turen videre til Holmavatnhytta og avslutte på Haukeliseter Fjellstue. 

Har du ikke besøkt hyttene på Bossbu eller Kvinen anbefaler vi en høsttur til en av disse perlene. Kvinen ligger ca. 2 timers gange fra Donsen, mens Bossbu ligger en litt lengre tur inn i fjellet. For å komme til Bossbu kan du gå fra Berg i Valle, fra Brokke-Suleskarveien eller fra Evardalen.

I sommer hadde vi et større vedlikeholdsprosjekt på Gaukhei. Besøk hytta i høst og ta en titt på hvor fint det har blitt. 

Har du lyst på en kortere tur i fjellet, ligger Lakkenstova kun 5 km gange fra Ljosland. Bli en dag ekstra på Lakkenstova og prøv deg på en av toppene i området rundt.

Øyuvsbu er et godt turmål for store og små, og med kort vei fra p-plass på Brokke-Suleskarveien er den lett tilgjengelig. På Øyuvsbu finner du strand, kanoer til utlån og som medlem av DNT fisker du gratis i Øyuvsvatn, Øyuvsvassdraget ned til Sandvatn, Ivelungsvatna, nord i Sandvatn og på østsiden av Kvina. Ta med fiskestanga og prøv fiskelykken. 

Ønsker dere å ha hytta for dere selv? Bjørnevasshytta kan bookes gjennom hele året, og er en perfekt familiehytte i høstferien. Bestill allerede i dag, så er høstferien på fjellet sikret!

Vil du overnatte på en av våre små perler i Setesdalsheiene er Håheller, Tjønndalen og Stavskar gode alternativer. På de små hyttene er antall tilgjengelige senger via booking sterkt redusert pga. Covid-19. Er dere en større gruppe fra samme husstand kan vi ta imot booking for flere personer. Ta i så fall kontakt med DNT Sør direkte på epost: mail.dntsor@dnt.no eller tlf. 38 12 07 50.

I perioden 20. august til 30. september er hyttene Stavskar, Bossbu, Svartenut og Sloaros forbeholdt jegere. Vi tar i denne perioden ikke imot grupper her, men enkeltvandrere og familier på tur kan besøke hyttene. Les mer på ut.no

Har du lyst på en tur på sjøen, kan Gammeløya være et fint mål for turen. Du må ha egen båt for å komme deg til Gammeløya nå. (DNT Sør har robåter til utlån kun om sommeren) Booking av senger gjøres via ut.no.

Frister det med en natt i de sørlandske skoger? Legg en overnatting til Tjortedal. DNT Sørs siste tilskudd i hyttefamilien. 
Hytta har atkomst fra flere innfallsporter rundt Hålandsheia, den korteste er fra Nyvoll. Herfra er det litt over en kilometer på skogsvei til hytta. Andre alternativer kan være å gå fra Vestre Håland eller Haddeland skolehus (ca. 1 time å gå fra begge steder)

Før du drar på fjellet:

Fjellvettregler

Hvert år på denne tiden tas sommerbroene i Setesdal Vesthei ned. Husk å ta dette med i beregningen når du planlegger høstturen i fjellet. Sommerbroene er merket med S på turkartet Nordeca Setesdal Vesthei nord og sør 1:50 000.

Sommerbroene i vårt område blir ikke tatt inn før etter høstferien!

Èn bro er dessverre ødelagt:

  • Broa 100 meter sør for Svartenut. Denne broa er tatt av isen, og er borte. Den vil ikke bli reparert før sommeren 2022. Frem til det må det vades. Dersom det er mye vann kan det være vanskelig å vade der hvor broa var. Det kan da være enklere å vade lengre opp i vassdraget.

Last ned DNTs betalingsapp "DNT Hyttebetaling". Med denne appen kan du enkelt betale for mat på hyttene. 

Husk kart og kompass! Du må til enhver tid vite hvor du er både av egen interesse, men også dersom du skulle være uheldig på veien. Hjelpemannskapet finner deg raskere dersom du kan oppgi hvor du er. Kart, kartmapper og kompass finner du i vår turbutikk i Kristiansand.

På dntsor.no finner du en egen side som heter før turen. Her finner mye av det du kanskje måtte lure på før du drar til fjells.

Før turen kan det være lurt å ta en titt inn på turplanleggeren ut.no. Her finner du masse informasjon om hytter og løyper.

Gå gjennom det du har av turtøy og turutstyr før du drar på tur. Kom innom oss i Gyldenløvesgate 2 b så hjelper vi deg med tøy, utstyr, kart og tips til turen. Som medlem får du 15 % fast rabatt på veiledende pris, så her er det mye å spare.

Velkommen til Setesdal Vesthei!

Skrevet av Mona Birkeland 13. september 2021