Fatbike i fjellet

Fellestur

Fra dato
10. august 2018 kl. 17:00
Til dato
12. august 2018 kl. 14:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Sykkeltur, Dntsør, Fatbike, 150Årsjubileum
Arrangør
DNT Sør
Turområde
Setesdalsheiane (se kart)
Turkode
F0818
Dette arrangementet er over!

Bli med DNT Sør på sykkeltur med Fatbike i 1000 meters høyde. Høyfjellsterrenget rundt Hovden egner seg godt til mange ulike aktiviteter. På denne turen har du mulighet til å prøve deg på terrengsykkel med tjukke dekk på morsomme stier. Fatbike er blitt meget populære sykler som har brede dekk og felger. Konstruksjonen gjør syklene godt egnet til å ta seg frem i ulendt terreng.

Det kreves at du har syklet en del før og har bra fysisk form, men du trenger ikke være aktiv terrengsyklist. Turen er åpen for alle over 18 år så lenge du er i brukbar form og kan ta vare på deg selv i fjellet.

Fredag 10. august: Oppmøte ved Hartevassnuten Hyttefelt kl. 1700. Utplassering av biler ved turens endepunkt (Berdalsbru). Justering av sykler før vi sykler på grusvei i retning av Tjørnbrotbu. Stien går etterhvert over i kjerrevei med to spor før en er på fotsti de siste kilometerene mot hytta. 9 km totalt og ca 3.5 timer. For det meste sykling med unntak av siste kilometer opp til hytta.

Lørdag 11. august: Etter en god frokost blir det sykling videre mot Berdalsbu. Flott høyfjellssykling på teknisk sti, men for det meste sykling med unntak av noen bekker som må krysses. Siste bratta ned mot Berdalsbu må en påregne noe trilling/bæring. 13 km totalt og ca 5 timer.

Søndag 12. august: Nok en god frokost før vi tar fatt på sjarmøretappen ned mot "lavlandet". Mye fin jordsti, men også noen myrdrag før vi er nede ved RV9 og kan kjøre opp for å hente biler ved startpunktet for turen. 4.5 km totalt og ca 2 timer sykling.

Tur

Fjellsykling i Setesdal Austhei

Tidspunkt

Fredag 10. – søndag 12. august 2018

Mer informasjon

Det blir ikke holdt informasjonsmøte på denne turen. Turkoordinator kommuniserer med påmeldte deltakere på telefon og mail.

Oppmøtested til turen

Hovden, Hartevassnuten Hyttefelt fredag 10. august klokken 17:00
(Du må selv komme deg til oppmøtested.)

kartlink til oppmøtested.

Transport

Privatbiler.(DNT Sør oppfordrer til samkjøring.)

Medlemskap

Denne turen er åpen for alle. Er du ikke medlem kan du melde deg inn her, eller hos oss i Gyldenløvesgate 2 B i Kristiansand.

Påmelding

Du melder deg på turen på denne siden oppe til høyre under "Meld deg på!".
(Viktig!: ved påmelding bekrefter du at du har lest og akseptert DNT Sørs vilkår for turdeltagelse og betaling.) 

Pris

Kr 500,- medlem / kr 1000,- ikke-medlem Dette dekker leie av sykler og administrasjonsgebyr. Hver enkelt gjør opp overnatting og uttak av proviant på hyttene. Transport til/fra Hovden kommer utenom.

(Det kan forekomme prisendringer, DNT Sør forbeholder seg retten til å eventuelt endre pris.)

Betaling

Innbetales til konto 3000.05.00018 ved påmelding. Faktura sendes ikke ut! Merk innbetalingen med turkoden og navn på den påmeldte deltakeren.

Turkode

F0818

Gradering av turen

Krevende

Utstyr

Du kan stille med egen fatbike eller låne av DNT Sør. Sykkel er inkludert i egenandelen. Hjelm, lette og stive sko til sykling og vandring. Førstehjelpsutstyr. Klesskift, lakenpose, to luncher og to frokost. Sykkelflaske. Drikke etter eget behov. Pakk alt sammen i en lett dagstursekk som ikke er for høy. Se Pakkeliste for sommertur

DNT Sør tar med noe fellesutstyr som skal fordeles; sykkelverktøy, lappesaker og evt noe mat ved spesielle behov.

Kart

Setesdal Austhei Nord 1:50 000

Turkoordinator

Per Thomas Skaanes - 977 04 568 og Sondre Rua Dokken - 907 24 075

Fatbike i fjellet

Bli med DNT Sør på sykkeltur med Fatbike i 1000 meters høyde. Høyfjellsterrenget rundt Hovden egner seg godt til mange ulike aktiviteter. På denne turen har du mulighet til å ...

Kontaktinformasjon: