Josten på langs

Fellestur

Fra dato
27. april 2018 kl. 15:00
Til dato
2. mai 2018
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangør
DNT Sør
Turkode
F0318
Dette arrangementet er over!

Jostedalsbreen på langs, en klassisk fjellskitur, inkludert topptur til Lodalskåpa  2083 moh.

 Vårens eventyr tar du sammen med Fjellsportgruppa! Vi oppsøker bratt terreng og går over Jostedalsbreen fra Erdalen i nord til Fjærland i sør. En sjelden flott naturopplevelse med uslåelig utsikt til Hurrungane og bratte brefall ned mot fjorden.Turen planlegges å inkludere topptur til Lodalskåpa («Vestlandsdronninga»). Vi overnatter i telt. På denne turen får du god erfaring og kunnskap om vintertur, topptur og ferdsel på bre.

Avreise Kristiansand fredag kl.15 i privatbiler, Evje kl.16. Overnatter i sovesal på Haukeliseter, med tidlig avgang lørdag. Kjører til Fjærland hvor vi parkerer. Herfra felles transport i buss til Erdalen i Stryn. Vi får ca 2 timers gange opp til Vetledalsseter hvor vi slår leir.

Dag 1: Fra Vetledalsseter går turen opp mot Erdalsbreen. Du må være forberedt på å bære skiene de første kilometerene , før vi når breen og kan  spenne på skiene .Deretter går vi opp hele brefallet og ned Lodalsbrekka, hvor vi tar dagens lunch. Videre går vi i taulag opp Småttene, før vi slår leir i Ståleskaret, som ligger ved foten av Lodalskåpa. Denne dagen får vi  ca 1500  høydemeter i beina og dette er  den tyngste og lengste etappen på turen.

Dag 2: Vi pakker ned leiren etter frokost og tar lett sekk på topptur til Lodalskåpa. Vel nede igjen, fortsetter turen over første del av platået. Vi passerer Kjenndalskrona, hvor vi har mulighet for å ta en kort avstikker (tid og føre avgjør), videre til Høgste Breakulen, Kvitekoll og slår leir ved Ramnane( eller dersom vi har krefter til det videre de neste kilometerene til Bingsgryte).

Dag 3: Vi fortsetter via Bingsgryte, som er et spesielt naturfenomen. Vinden har gravd ut en stor vindhule, her hvor breen er på sitt smaleste. Turen fortsetter med en tur oppom Supphellenipa og videre ned til Flatebrehytta. Vi raster og nyter en utrolig utsikt ned mot Fjærland. Fra hytta og ned er det bratt, enten på sti eller fortsette i løype. Vel nede overnatter vi på Øygard og får en velfortjent middag og noen gode historier fortalt av Andre Øygard (eier av Flatebrehytta).

Retur hjem 2. mai. morgen.

Tur

Jostedalsbreen fra Erdalen til Fjærdalen

Tidspunkt

27 April til 2 Mai

Oppmøtested til turen

Kristiansand Klokken 15, Evje Klokken 16.

Transport

Privatbiler, vi oppfordrer til samkjøring.

Medlemskap

Turen er billigere om du er medlem av DNT. Det kan ordnes her

Påmelding

Du melder deg på turen på denne siden oppe til høyre under "Meld deg på!".
(Viktig!: ved påmelding bekrefter du at du har lest og akseptert DNT Sørs vilkår for turdeltagelse og betaling.) Minimumsantall for gjennomføring av turen er 6 deltagere.

Pris

Turen koster kr. 3.700,- om du er medlem av DNT. 4.400,- om du ikke er medlem. Dette inkluderer administrasjon, fjellfører, transport mellom Fjærland og Erland og overnatting m/ middag og frokost i Øygarden. Felles transport i privatbiler og overnatting på Haukeli kommer i tillegg

Betaling

Betaling ved påmelding

Turkode

F0318

Gradering av turen

Krevende

Informasjonsmøte

Torsdag 19.04 Klokka 17.00 i DNT Sørs lokaler.

Mulighet for veiledning og handel i turbutikken etter informasjonsmøtet. Det gis 10% av medlemspris på alle varer ved handel denne kvelden. Er du ikke medlem av DNT, gjelder 10% rabatt av veiledende pris.

Gjennomgang av pakkeliste og praktisk informasjon. Rutiner for ferdsel på bre og taulagsrutiner. Utstyr som kan lånes; vintertelt, søkestang, spader, klatresele, breøkser mm.

Alternativt lånes alt breutstyr av breførerlag ved Jostedalsbreen.

Utstyr

Fjellski og staver. feller. Pakkliste vinter. Sovepose og liggeunderlag som gir tilstrekkelig vinterisolering . Eget telt eller låne av DNT Sør.

Vi har 2, 3 og 6 manns telt.

Kart

10063 Jostedalsbreen

Turleder

Turid Dyrstad 95293456

 

Organisering: Turen vil ha fjellfører som er lokalt kjent i området. Alternativt turmål, dersom været hindrer oss å ta topptur til Lodalskåpa er Brenibba 2018 moh.

Vi organiserer oss i teltlag, slik at vi kan pakke hensiktsmessig og samarbeide i gode team når vi slår leir og underveis på turen.

Alle teltlag (2 pers.) disponerer felles  telt og multifuelbrenner.

Deltagerne er selv ansvarlig for personlig utstyr og mat. På info møte har vi en god gjennomgang av dette. Det blir sendt ut tips til turmat og bekledning til alle deltagere.

Noe utstyr kan lånes hos DNT-sør.

Betaling/pris: 3 700,- for medlemmer av DNT / 4 400,- for ikke-medlemmer.

Alle deltagere må selv dekke: overnatting Haukeliseter på sovesal, turmat og utlegg felles transport tur/retur Kr.sand-Fjærland.

Betaling for Fjellfører, transport til Erdalen og overnatting inkl. middag og frokost i Øygarden må betales til DNT-sør innen gitt tidsfrist.

Dersom været hindrer oss å gjennomføre turen vil du få tilbakebetalt det som er innbetalt. Alle må ha en reiseforsikring som kan dekke turavgiften dersom du skulle bli syk og ikke kan delta.

Alle deltagere blir kontaktet noen dager før turen og får melding om hvordan værprognosene ser ut.

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Turid Dyrstad