Rosskreppfjorden rundt

Fellestur

Fra dato
16. august 2018 kl. 16:00
Til dato
19. august 2018
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Arrangør
DNT Sør
Turkode
T0318
Dette arrangementet er over!

Fottur i den ville og vakre Setesdal Vesthei. Turen rundt Rosskreppfjorden går for det meste utenfor merkede stier mellom DNT’s hytter. På lørdag tar vi turen via Urdalsknuten, Vest Agders høyeste topp og det blir vading over Juvassåna.

Torsdag 16. August: Vi møtes på Esso Krossen og kjører privatbiler til parkeringsplassen ved Øyuvsbu. Vi går den korte biten til Øyuvsbu og overnatter til fredag.

Fredag 17. August: Etter frokost går vi tilbake til bilen og kjører til demningen ved Rosskreppfjorden. Her starter fotturen til Heibergtunet Storevatn i Sirdalsheiene. Turen går utenfor merket sti gjennom Taumevassheia. Turen er ca. 18 km lang, og det går opp og ned gjennom hele dagen, men det er ikke de lengste bakkene, og terrenget er forholdsvis lettgått. Totalt er det ca. 600 høydemeter vi skal opp og ned.

Lørdag 18. August: Vi skal til Svartenut, og ruten går via Vest Agders høyeste topp, Urdalsknuten 1434 moh. Turen er på ca 17 km, der det stiger drøyt 600 høydemeter gjennom dagen. Underlaget er noe mer stein og litt mer kronglete enn dagen før. Mot slutten av dagen må vi vade Juvassåna før vi kommer til Svartenut.

Søndag 19. August: Turen går tilbake til bilene ved Rosskreppfjorden. Vi følger merket sti mot Øyuvsbu. Ved Lisletjørn, sør for Svarteløkfjellet tar vi av stien og går direkte til demningen og bilene. Dagens etappe er på ca 16 km med ca. 400 høydemeter oppover. Slitne bein får hvile i bilen tilbake til Kristiansand.

Tur

Rosskreppfjorden rundt

Tidspunkt

16. august klokka 16:00 til 19. august

Oppmøtested til turen

Esso-stasjonen på Krossen klokken 16:00

Transport

Privatbiler, vi oppfordrer til samkjøring.

Medlemskap

Turen er billigere for deg som er medlem av DNT. Er du ikke medlem? Meld deg inn her, eller hos oss i Gyldenløvesgate 2 B i Kristiansand.

Påmelding

Du melder deg på turen på denne siden oppe til høyre under "Meld deg på!".
(Viktig!: ved påmelding bekrefter du at du har lest og akseptert DNT Sørs vilkår for turdeltagelse og betaling.) Minimumsantall for gjennomføring av turen er 6 deltagere.

Pris

1800,- medlem, 2500,- ikke medlem. Prisen dekker kost, losji og turledelse. Transport kommer i tillegg.

Betaling

Betales ved påmelding. Rykker du opp fra venteliste vil du få beskjed og må overføre beløp til vår konto.

Turkode

T0318

Gradering av turen

krevende

Informasjonsmøte

Torsdag 9 august klokka 17.30 i DNT Sørs tursenter.

Mulighet for veiledning og handel i turbutikken etter informasjonsmøtet. Det gis 10% av medlemspris på alle varer ved handel denne kvelden. Er du ikke medlem av DNT, gjelder 10% rabatt av veiledende pris.

Utstyr

Gode fjellsko, se ellers DNT sin pakkliste

Kart

Setesdal Vesthei nord 1:50 000
DNT Sørs har stort utvalg av kart i sin turbutikk!

Turleder

Tor Henning Lien / 41566262

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Tor Henning Lien