Fatbike i fjellet

Anbefalt tur! Se flere

Fellestur

Fra dato
12. august 2017 kl. 11:00
Til dato
13. august 2017
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Sykkeltur, Sloaros, Dntsør, Fatbike, Turkatalogen2017
Arrangør
DNT Sør
Turområde
Setesdalsheiane (se kart)
Turkode
T1117
Dette arrangementet er over!

Bli med DNT Sør på sykkeltur med Fatbike i 1000 meters høyde. Høyfjellsterrenget rundt Hovden egner seg godt til mange ulike aktiviteter. På denne turen har du mulighet til å prøve deg på terrengsykkel med tjukke dekk på morsomme stier. Fatbike er blitt meget populære sykler som har brede dekk og felger. Konstruksjonen gjør syklene godt egnet til å ta seg frem i ulendt terreng.

Kanskje ønsker du å prøve fatbike for første gang eller du er dreven, men ønsker å sykle sammen med noen. Turen er åpen for alle over 18 år så lenge du er i brukbar form og kan ta vare på deg selv i fjellet.

Lørdag 12. august: Oppmøte på Hovden Skisenter klokken 11:00. Justering av sykler før vi tar skiheisen opp til Storenos. Videre sykler vi på sti (singeltrack) nordover over Stølskardnuten, Stemtjønnnutane og over til Krossloskardet. Eventyret fortsetter på DNT merket sti inn til Sloaros. Felles middag.

Søndag 13. august: Etter en god frokost blir det mest sannsynlig retur opp til Krossloskardet igjen. Videre herfra har vi to rutevalg enten kjerreveg ned mot Vidmyr og ned til skisenteret igjen eller en mer krevende rute vestover under Veggine, ned til Væringsstølen og over til veien som fører oss mot Breive og skisenteret. Turen tilpasses etter lyst og gruppas kompetanse.

Tur

Fjellsykling til Sloaros

Tidspunkt

Lørdag 12. – søndag 13. august 2017

Mer informasjon

Det blir ikke holdt informasjonsmøte på denne turen. Turleder kommuniserer med påmeldte deltakere på telefon og mail.

Oppmøtested til turen

Hovden Skisenter lørdag 12. august klokken 11:00
(Du må selv komme deg til oppmøtested.)

Transport

Privatbiler.(DNT Sør oppfordrer til samkjøring.)

Medlemskap

Denne turen er åpen for alle. Medlemmer av DNT får en rabatt på 600,- Er du ikke medlem kan du melde deg inn her, eller hos oss i Gyldenløvesgate 2 B i Kristiansand.

Påmelding

Du melder deg på turen på denne siden oppe til høyre under "Meld deg på!".
(Viktig!: ved påmelding bekrefter du at du har lest og akseptert DNT Sørs vilkår for turdeltagelse og betaling.) 

Pris

Kr 1000,- medlem / kr 1600,- ikke-medlem Dette dekker overnatting på Sloaros, turledelse, leie av sykkel, skiheis og middag lørdag. (Transport komme i tillegg.)

(Det kan forekomme prisendringer, DNT Sør forbeholder seg retten til å eventuelt endre pris.)

Betaling

Innbetales til konto 3000.05.00018 ved påmelding. Faktura sendes ikke ut! Merk innbetalingen med turkoden og navn på den påmeldte deltakeren.

Turkode

T1117

Gradering av turen

Krevende

Utstyr

Du kan stille med egen fatbike eller låne av DNT Sør. Sykkel er inkludert i egenandelen. Hjelm, lette og stive sko til sykling og vandring. Førstehjelpsutstyr. Klesskift, lakenpose, to luncher og en frokost. Sykkelflaske. Drikke etter eget behov. Pakk alt sammen i en lett dagstursekk som ikke er for høy. Se Pakkeliste for sommertur

DNT Sør tar med noe fellesutstyr som skal fordeles; sykkelverktøy, lappesaker og noe mat.

Kart

Nordeca Turkart-serien: Hovden Nord 1:50 000 eller
Turkart Bykle-Hovden.

Turleder

Per Thomas Skaanes - 977 04 568 og Sondre Rua Dokken - 907 24 075

Fatbike i fjellet

Bli med DNT Sør på sykkeltur med Fatbike i 1000 meters høyde. Høyfjellsterrenget rundt Hovden egner seg godt til mange ulike aktiviteter. På denne turen har du mulighet til å ...

Kontaktinformasjon:

  • Per Thomas Skaanes
  • Tlf. 977 04 568