Avlyst Kom Deg Ut dagen - Topptur til Tverrfjellet, Evje og Hornes

Arrangement

Dato
6. februar kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Turtyper
Arrangement, Kom-Deg-Ut-Dagen, Aktivitet Topptur
Arrangør
DNT Sør
Turkode
KDU0122
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. dårlige snøforhold/ikke snø

Selv om du bor langs den bløde kyststribe trenger du ikke hytte på Hovden for å trekke på topptur på ski. Mulighetene finnes kortreist, rett utenfor stuedøra – eller i alle fall nesten.

Detaljert program:

Øverst i Dåsvassdalen i Evje og Hornnes kommune finner du Tverrfjellet (708 moh.). Dette er kristiansandernes aller nærmeste høyfjellsplatå, med fjellsider som kan by på mye skiglede for toppturentusiasten. Ca. klokka 11.30 spenner vi på oss skia og legger i vei på feller med kurs for toppen. Ved optimale forhold er det mulig å få hele 500 høydemeter i en jafs, men stigningen fra parkeringen vi velger og opp til toppen er på ca. 300 høydemeter. Vi tar derimot gjerne to turer dersom forholdene er gode i denne østvendte hellinga. Ved fint vær krysser vi også det lille høyfjellsplatået til toppvarden på vestsida, med flott utsikt nordover mot alle Åseralsfjella. 

 

Dato, klokkeslett og sted for oppmøte til turen.

 

6. februar klokka 10.00. Esso Krossen langs RV9 litt nord for Kvadraturen i Kristiansand

Kartlink til oppmøte.

Transport:

 

 

Transport med privatbiler. Vi koordinerer felles kjøring fra oppmøtested, om vi ikke allerede har fått koordinert dette på informasjonsmøtet. Kostnader på kjøring deles i

Vanskelighetsgrad:

(enkel, middels, krevende, ekstra krevende)

Middels - krevende.

Deltakere må være kjent med bruk av telemark eller randoneutstyr og beherske nedkjøring i terreng rundt 30 grader bratt. Videre må deltakere ha god fysikk og ferdigheter til å bruke eget toppturutstyr. Turen går stort sett utenfor skredterreng med unntak av enkelte mindre heng.

Max antall deltagere:

8

Utstyr/pakkeliste:

 

Lett dagstursekk for vintertur på ski. Sekken må sitte godt på ryggen. Deltakerne bør ha Randonee- eller telemarkski. Solide fjellski og stabile fjellskistøvler med 75 mm binding fungerer også dersom skiferdighetene er gode. I alle tilfeller er det nødvendig med helfeller under skia. Hjelm anbefales, men er ikke påkrevd. Videre bør hver deltaker ha med eget abc ustyr (spade, søkestang og sender/mottaker). Utstyr kan også lånes av DNT Sør, men må meldes om på infomøte.

Kart:

Turkart EVJE i Norge-serien. Kan kjøpes hos DNT Sør.

Informasjonsmøte:

 

Torsdag 3. februar klokka 21.00, digitalt på Zoom: 

https://uiano.zoom.us/j/62031651780?pwd=NjNXOTdYaVFJUDFpT0NjN0JxelgxQT09

 

Link til artikkel om turområdet.

Turleder/mobil:

Nils Rune Birkeland, tlf. 90657191

 

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Nils Rune Birkeland