Rundtur i Jotunheimen med Glittertind

Fellestur

Fra dato
22. juni kl. 12:00
Til dato
26. juni
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2022_Hyttetilhytte, Vandretur
Arrangør
DNT Sør
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
T0622
Dette arrangementet er over!

En fottur i Jotunheimen på stier, i høyden og nede i dalene, med utsikt til flotte fjelltopper, blå og grønne vann, elver og fosser og med overnatting på flotte og tradisjonsrike hytter. 

Detaljert program/etapper dag for dag: 

Onsdag 22. juni: Turen starter med en lang biltur fra Kristiansand til Gjendesheim. Første natt tilbringes på DNT’s betjente hytte, og vi spiser en god middag når vi ankommer på kvelden. 

Torsdag 23. juni: Etter at vi har spist frokost og smurt niste tar vi båten på Gjende til Memurubu. Fra båten har vi god utsikt til Knutshø i sør og Besseggen i nord. Fotturen starter på Memurubu, og vi går stien over Memurutunga til Storådalen og Gjendebu. Det er en tur på ca 17km, med ca 500 høydemeter stigning de første 3-4km. Resten av dagen går det litt opp og ned og mest ned mot slutten av dagsturen. Underveis har vi utsikt til Gjendealpene i sør, med Store Knutsholstind som høyeste topp, i nord kan vi blant annet se Memurutinder og Hellstugutindene. På DNTs betjente hytte Gjendebu venter en god middag og en rolig kveld i storslåtte omgivelser. 

Fredag 24. juni: Med god frokost i magen og niste i sekken går dagens tur til Spiterstulen. Vi går opp Storådalen forbi Hellerfossen og inn i Urdadalen. Vi når dagens høyeste punkt, Urdadalsbandet på ca 1660 moh, etter ca 12km. Vi skal opp nesten 700meter, men det stiger jevnt og det er ingen lange bratte bakker på dagens etappe. Total lengde på dagens tur er ca 23km. Dette er turens lengste dagsetappe, og det blir godt å hvile beina etter en god middag på Spiterstulen, et sted med over 250 års historie fra seterdrift og som turiststed. 

Lørdag 25. juni: Dette er dagen for topptur. Glittertind skal bestiges på veien til Glitterheim. Turen er på ca 15 km der vi stater på 1100 moh og ender på 1400moh, med toppen på 2464 moh etter ca 9km. Det betyr mye bakke, opp og ned, så selv om det er turens korteste etappe så skal vi nok kjenne at vi har gått på tur i dag også, når middagen nytes på DNTs betjente hytte Glitterheim. Forhåpentligvis vil utsikten fra Glittertind være verdt litt melkesyre og støle muskler😊 

Søndag 26. juni: Siste dagen går vi tilbake til utgangspunktet på Gjendesheim. Turen er på ca 21km i et snillere og mindre kupert terreng, men det stiger ca 300 høydemeter de første 4km og det stiger ca 200 høydemeter fra Russvatnet mot Bessvatnet etter ca 14km. Vi starter på 1400moh og ender på 1000moh, så totalt sett skal vi nedover i løpet av dagen. Også i dag kan vi se topper på over 2000moh, som Besshøe og Nautgardstinden. Etter 4 lange dager på tur blir det godt å sette seg i bilen og kjøre hjem til Kristiansand. 

 

Tur

Rundtur i Jotunheimen med Glittertind

Tidspunkt

Onsdag 22. juni til søndag 26. juni

Informasjonsmøte

Torsdag 9. juni klokken 17.00 i DNT Sørs lokaler i Gyldenløvesgate 2 B i Kristiansand.

Er det noe du mangler til turen gis det 10% ekstra av medlemspris i DNT Sørs turbutikk fra informasjonsmøtet og frem til turstart. Oppgi navn og turkode når du handler hos oss.

Oppmøtested til turen

Innfartsparkeringen ved Håneskrysset, onsdag 22. juni klokken 12.00.
Kart over oppmøtested finner du her.

Transport

Felles kjøring i privatbiler eller minibuss fra Håneskrysset til Gjendesheim.

Medlemskap

Denne turen er billigere dersom medlemskap i DNT. Er du ikke medlem kan du melde deg inn her, eller hos oss i Gyldenløvesgate 2 B i Kristiansand.

Påmelding

Du melder deg på turen på denne siden oppe til høyre under "Meld deg på!".
(Viktig!: ved påmelding bekrefter du at du har lest og akseptert DNT Sørs vilkår for turdeltagelse og betaling.)

Minimumsantall for gjennomføring av turen er 6 deltagere.

Pris

DNT medlemmer: Kr 5700 - Prisen dekker kost, losji, båttransport og turledelse.
Ikke medlem: Kr 6500.

Transport kommer i tillegg.

(Det kan forekomme prisendringer, DNT Sør forbeholder seg retten til å eventuelt endre pris.)

Dersom det kommer opp feil pris ved påmelding, kontakt oss på mail.dntsor@dnt.no så hjelper vi deg med påmeldingen. 

Betaling

Betales ved påmelding. Rykker du opp fra venteliste vil du få beskjed og må overføre beløp til vår konto.

Turkode

T0622

Gradering av turen

Krevende - Les mer om gradering av DNTs turer her.

Du må være i god fysisk form og klare 4 lange dager på tur med sekk.

Utstyr

DNTs pakkeliste for sommerturer
Er du i tvil om du har det som trengs, ta kontakt med turleder eller spør på informasjonsmøtet.
Kart: Jotunheimen 1: 50 000 (DNT Sør har stort utvalg av kart i turbutikken)

Turleder

Tor Henning Lien - Tlf: 415 66 262

Viktig informasjon

DNT har nå laget en bransjestandard med en smitteverninstruks for aktivitet. Målet med dette er at du skal kunne trygt delta på våre aktiviteter med så lav smitterisiko som mulig.

Smitteverninstruksen har godkjenning og gjennomgang fra smittevernmyndigheter og DNT sin innleide smittevernkonsulent.

 

All aktivitet i DNT Sør vil kreve obligatorisk påmelding på dntsor.no. Vi vil ikke tillate påmelding mer en maks 20 personer på samme arrangement.  God håndhygiene og avstand til andre turdeltakere er essensielt i instruksen.

Les DNTs smitteverninstruks her

 

Dette er en fellestur med DNT Sør. Fellesturer er fjellturer for voksne, stort sett over flere dager med en eller flere turledere. Turene er gradert etter vanskelighetsgrad, og alt er tilrettelagt av dyktige DNT-godkjente turledere.

Rundtur i Jotunheimen med Glittertind

En fottur i Jotunheimen på stier, i høyden og nede i dalene, med utsikt til flotte fjelltopper, blå og grønne vann, elver og fosser og med overnatting på flotte og ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Tor Henning Lien