Fatbike i fjellet

Fellestur

Fra dato
27. august kl. 16:00
Til dato
28. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Sykkeltur, Turkatalog2022_Hyttetilhytte, Sykkelturifjellet
Arrangør
DNT Sør
Turkode
F0222

Bli med DNT Sør på sykkeltur med fatbike i 1000 meters høyde. Høyfjellsterrenget rundt Hovden egner seg godt til mange ulike aktiviteter. På denne turen har du mulighet til å prøve deg på terrengsykkel med tjukke dekk på morsomme stier. Fatbike er blitt meget populære sykler som har brede dekk og felger. Konstruksjonen gjør syklene godt egnet til å ta seg frem i ulendt terreng.

Det kreves at du har syklet en del før og har bra fysisk form, men du trenger ikke være aktiv terrengsyklist. Turen er åpen for alle over 18 år så lenge du er i brukbar form og kan ta vare på deg selv i fjellet.

Lørdag 27.august: Oppmøte ved P-plass ved Lundane og starten av Galtevegen. kl. 16.00. Justering av sykler før vi sykler på grusvei i retning av Galten. Vi følger grusveien helt opp til høydedraget sør for toppen av Galten. Vi tar turen oppom galten, da er det valgfritt om en vil ha med seg sykkelen eller ikke. Videre går veien over i kjerrevei og etterhvert over i sti. En del dytting og trilling de siste to kilometerene frem til Tjørnbrotbu. Turen er totalt på rundt 1 mil. For det meste sykling med unntak av siste kilometere opp til hytta.

Søndag 28.august: Vi spiser en god frokost og gjør oss klare for dagens etappe som er ca. 12 kilometer med endestasjon på Geiskelid. De første 6 kilometerene er god fjellsykkling. Så kommer mer teknisk nedoversykling, eventuelt ei alternativ rute på traktorveg. På det vanskeligste alternativet må det også bæres litt på, men med en fin avslutning. 

 

Tur

Fatbike i Fjellet

Tidspunkt

27.-28. august

Informasjonsmøte

Det blir ikke holdt informasjonsmøte på denne turen. Turkoordinator kommuniserer med påmeldte deltakere på telefon og mail.

Er det noe du mangler til turen gis det 10% ekstra av medlemspris i DNT Sørs turbutikk i ukene før turstart. Oppgi navn og turkode når du handler hos oss.

Oppmøtested til turen

Parkering til Galten. Link til oppmøtested.

Transport

Privatbiler. Vi avtaler eventuell samkjøring nærmere på telefon.

Medlemskap

Denne turen krever ikke medlemskap i DNT, men det er billigere for deg som er medlem av DNT:
Hvis du ønsker å vite mer om medlemskap eller melde deg inn kan du gjøre det her, eller hos oss i Gyldenløvesgate 2 B i Kristiansand.

Påmelding

Du melder deg på turen på denne siden oppe til høyre under "Meld deg på!".
(Viktig!: ved påmelding bekrefter du at du har lest og akseptert DNT Sørs vilkår for turdeltagelse og betaling.)

Husk å bekreft påmeldingen i løsningen - din påmelding er registrert når du har mottatt en e-post som bekrefter dette. Sjekk også evt spam og søppelmailfilter dersom e-posten ikke kommer frem.

Minimumsantall for gjennomføring av turen er 6 deltagere.

Pris

Medlem av DNT - Kr 700.
Ikke medlem av DNT - Kr 1400. 
 

Prisene dekker leie av sykler, transport av sykler og administrasjonsgebyr. Hver enkelt gjør opp overnatting og uttak av proviant på hyttene. Transport til/fra Hovden kommer i tillegg. 

(Det kan forekomme prisendringer, DNT Sør forbeholder seg retten til å eventuelt endre pris.)

Dersom det kommer opp feil pris ved påmelding, kontakt oss på mail.dntsor@dnt.no så hjelper vi deg med påmeldingen. 

Betaling

Betales ved påmelding. Rykker du opp fra venteliste vil du få beskjed og må overføre beløp til vår konto.

Turkode

F0221

Gradering av turen

Krevende
Les mer om gradering av DNTs turer her.

Krav til deltaker

God fysisk form. Du må ha erfaring fra sykling også i terreng på stier med en del tekniske utfordringer. Trenger ikke å ha drevet aktivt med terrengsykling.

Utstyr

Du kan stille med egen fatbike eller låne av DNT Sør. Sykkel er inkludert i egenandelen. Hjelm, lette og stive sko til sykling og vandring. Førstehjelpsutstyr, klesskift, lakenpose, 2 luncher og 2 frokost. Sykkelflaske. Drikke etter eget behov. Pakk alt sammen i en lett dagstursekk som ikke er for høy.

DNT Sør tar med noe fellesutstyr som skal fordeles; sykkelverktøy, lappesaker og evt noe mat ved spesielle behov.

Turleder

Per Thomas Skaanes - 977 04 568
Sondre Rua Dokken - 907 24 075

Viktig informasjon

DNT har nå laget en bransjestandard med en smitteverninstruks for aktivitet. Målet med dette er at du skal kunne trygt delta på våre aktiviteter med så lav smitterisiko som mulig.

Smitteverninstruksen har godkjenning og gjennomgang fra smittevernmyndigheter og DNT sin innleide smittevernkonsulent.

Les DNTs smitteverninstruks her