Trilletur langs Helleveien

Fellestur

Dato
27. januar kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Trilletur, Nærmiljø, Bæretur
Arrangører
Barnas Turlag Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Dette arrangementet er over!

Trilleturene passer for nybakte mødre og fedre, i permisjon, eller foreldre ellers, som gjerne vil gå på tur med andre som har barn i vogn. Turene går til noen av Bergen sine flotteste turområder - Frisk luft, trim og sosial hygge er stikkord som passer godt!

Oppmøte: Spar Eikeviken (Helleveien 141, 5039 Bergen) Parkeringsplass. Busslinje 5 og 6 stopper her.

På denne turen kan en trille med vogn eller bære i meis/sele.

Vi går langs Helleveien på gangfelt og nyter sjøutsikten og solstrålene hvis solen er ute. Her er det flere benker langs veien og mulighet for å sitte å amme. Vi går til Eidsvågneset og tilbake med stopp på Helleneset ved sjøen - her er det bålhus med tak hvis vi trenger le fra vinden/regn for amme eller skifte bleier og ta en lunsj/kakao pause. Ved Spar Eiekeviken kan vi trille opp til Hellenfort, på vegen er også benker og Gapahuk. Turen tar ca 2 1/2 timer avhengig av hvor mye vi stopper og hvor lang pause vi tar 

Alternativ tur er å gå opp fra Spar Eikeviken til Hellenfort via Øyjorden til Langevatnet. Her er det er også benker og Gapahuk på vegen. Turen er mer kupert på grå grusti og asfalt og i skogsområde. Cirka 2-3 timer avhengig av hvor mye vi stopper og hvor lang pause vi tar.

Turledere avklarer med deltakerne hvilken tur en tar når dere møtes og vi tilrettelegger slik at alle får hyggelig opplevelse. 

Turen er planlagt med tanke på å nyte meste mulig sol 

Utstyr:Alle må ta med brodder hvis de har tilfelle is. Mat og drikke- anbefaler noe varmt på termosen i denne deilige vinteren, klær for været (ull fra topp til tå er best nå), sitteunderlag (det finnes mange benker langs ruten). 

Trilleturleder: Gry-Borghild A Johansen kan nåes på 924 79 780 hvis det er spørsmål.

Om Trilleturlederen: Det er frivillige som stiller opp som trilleturledere på disse turene, og hjelper oss med å opprettholde dette tilbudet. Hvis du er kjent i det området en trilletur er satt opp, eller ønsker å lede en trilletur, så har vi kart og forslag til trilleturruter tilgjengelige. Det er derfor en ganske enkel, og mest sosial oppgave å være trilleturleder.

Generelle vilkår: Generelle villkår gjelder ved påmelding på alle turer og aktiviteter.

Smittevern: Vi forholder oss til DNT smittevernsinstruks for aktivitet, les mer her og under generelle vilkår. Alle tar med sin egen antibac. 

Støtt Bergen og Hordaland Turlag sine tur- og friluftslivtilbud gjennom medlemsskap: Medlemsskap for barn (0 - 12 år) koster bare kr. 140,- for et helt år. Man kan også melde inn hele familien til en samlet pris på 1320-. Les mer om medlemsskap i DNT/Bergen og Hordaland Turlag her.

Ønsker du å følge med på hva som skjer i Barnas Turlag Bergen? Lik oss gjerne på Facebook!

Spørsmål? Ta kontakt med barne og nærmiljøansvarlig på aktivitesavdelingen i Bergen og Hordaland Turlag på tlfnr. 55 33 58 27 eller Tursenteret tlf: 55 33 58 10, eller send epost: linn.senneset@dnt.no.

Kontaktinformasjon:

  • Barnas Turlag Bergen
  • Tlf. 55 33 58 27
  • E-post: bht@dnt.no

Turleder:

  • Gry-Borghild Johansen