Sommerturlederkurs

Kurs

Fra dato
4. juni kl. 18:00
Til dato
6. juni kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Turlederkurs, Dntsør, Sommerturleder
Arrangør
DNT Sør
Turkode
K1421

Trives du i lag med andre på tur? Har du erfaring fra hytte-til-hytte turer på høyfjellet? Føler du deg trygg i bruk av kart og kompass og gjerne vil dele din glede over å være til fjells med andre? Bli DNT-turleder! Målet med kurset er å gjøre deltakerne i stand til å lede fellesturer i fjellet sommerstid.

Turlederrollespill med kontinuerlig evaluering og innlagte case er en viktig arbeidsmetode på kurset. På slutten av kurset blir du evaluert til godkjent/ikke godkjent sommerturleder.

Kurset går over to helger. En må delta på begge helgene for å bli godkjent som sommerturleder. Det oppfordres til egenutvikling mellom de I og del II.

I løpet av kurset går vi bla. gjennom disse emnene
Sommerorientering, turplanlegging, veivalg, værforhold, grunnleggende fysiologi, nedkjøling, førstehjelp, nattorientering, nødovernatting og ledelse av turer sommerstid. Alle temaene som blir tatt opp blir gjennomført både i teori og praksis. Ved kursslutt evalueres deltakerne til godkjent/ikke godkjent sommerturleder i DNT. Sommerturlederkurset utdanner deg til autorisert sommerturleder for hele DNT systemet.

Tidspunkt for kurs:

 

 

4. juni kl 18.- 6. juni kl 17 på Tjortedal i Mandal

24. september kl 18 – 26. september kl 16 på Bjørnevasshytta i Setesdal Austhei

Program/tema :

 

 

 

 

Turlederrollen, bekledning, veivalg, sommerorientering, turplanlegging, værforhold, førstehjelp, nattorientering, nødovernatting og ledelse av turer sommerstid. Alle temaene som blir tatt opp blir gjennomført både i teori og praksis. Ved kursslutt evalueres deltakerne til godkjent/ikke godkjent sommerturleder i DNT. Sommerturlederkurset utdanner deg til autorisert sommerturleder for hele DNT systemet.

Opptakskrav:

Deltagelse på sommerturlederkurs forutsetter at du har gjennomført ambassadørkurs og grunnleggende turleder kurs.  

Du må være medlem i DNT.

Påmelding:

Dette kurset må du SØKE om opptak på. Det gjøres ved å melde seg på her, samt sende inn søknadsskjema. Du er tatt opp på kurset når kursleder har bekreftet din påmelding og deltakeravgift er innbetalt.

Ved stor pågang forbeholder vi oss retten til å prioritere medlemmer i DNT Sør.

Ved påmelding bekrefter du at du har lest og akseptert DNT Sørs vilkår for turdeltagelse og betaling.) 

Pris:

Kr 2800 for voksne (over 26 år), kr 1800 for ungdom (16 - 26 år). Prisen gjelder totalt for begge kurshelgene. De av dere som kun deltar på en kurshelg etter avtale betaler da halve kursavgiften. Ta kontakt med DNT Sør om det er aktuelt.

Reise kommer i tillegg. Deltakeravgiften for dem som fullfører kurset refunderes etter tre overnattingsturer som sommerturleder for DNT Sør.

Prisen dekker kursledere, overnatting og 4 middager. Resterende mat må alle ta med selv.

Nødvendig utstyr:

 

Vi skal være på tur i to og et halvt døgn. Pakk sekken deretter. Vi overnatter i telt eller under åpen himmel. Du må ha med egen mat, kokeutstyr og utstyr til matlaging. Ellers må du ha med førstehjelpsutstyr, badetøy og håndkle. Du må ha med utstyr til individuell overnatting (telt, hengekøye el.l). Ta utgangspunkt i DNTs pakkeliste for sommerturer.

Mer informasjon sendes ut til deltakerne i forkant av kurset.

Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter. Kursdeltagere får 10 % ekstra rabatt på medlemsprisen på en handel hos oss.

Turlederboka er obligatorisk kurslitteratur og bør leses før kurset. Den er inkludert i prisen og kan hentes hos DNT Sør.

Viktig informasjon:

DNT har laget en bransjestandard med en smitteverninstruks for aktivitet. Målet med dette er at du skal kunne trygt delta på våre aktiviteter med så lav smitterisiko som mulig.

Les DNTs smitteverninstruks her

Smitteverninstruksen er gjennomgått og godkjent av smittevernmyndigheter og DNT sin innleide smittevernkonsulent.

Kursledere:

Hanne C. Jensen/901 88 593

Sondre Rua Dokken/907 24 075

 

Kontaktinformasjon: