Grunnleggende turlederkurs

Kurs

Dato
8. april kl. 17:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Turlederkurs,
Arrangør
DNT Sør
Turområde
Sørlandet, Sørlandskysten (se kart)
Turkode
K0921
Dette arrangementet er over!

DNTs grunnleggende turlederkurs gir deg kompetanse til å lede fellesturer i lavlandet/marka/nærmiljøet hele året. Kurset er første trinn i DNTs turlederutdanning og er også et kurs som ligger til grunn for dem som vil gå videre på DNT sommerturlederkurs for å kunne lede turer i fjellet. 

Deltakerne bytter på rollen som turleder. Hver enkelt deltaker skal få god nok tid til å prøve seg som turleder og lære underveis. Kurset er praktisk rettet, men med noen teoriøkter. Opplegget er ikke eksamens-/testpreget, men er mer et kurs hvor man lærer underveis, hvor det er lov å gjøre feil og hvor vi lærer av hverandre.

Tidspunkt:

 

Torsdag 8., torsdag 15. og ONSDAG 21. april. Alle dager fra kl 17- ca 21

Oppmøtested:
 

 

Første kurskveld møtes vi ved bommen vest på parkeringsplassen ved kunstgressbanen på Prestheia, Tretjønnveien 100, Kristiansand

Opptakskrav

Kurset er åpent for alle medlemmer fra 16 år som har deltatt på ambassadørkurs, første modul av turlederstigen (ambassadørkurset kan unntaksvis tas rett i etterkant). Det er også en stor fordel om du har kjennskap til kart og kompass og har noe tur/friluftserfaring.

Vi anbefaler å lese Turlederboka, Den Norske Turistforening (2010) på forhånd. Boka kan kjøpes i vårt Tursenter eller i DNT nettbutikk.  

Varighet:

 

 

Grunnleggende turlederkurs er på 15 timer. Deltakerne må være til stede alle kveldene for å få godkjent kurset. Eventuelt fritak fra deler av kurset må avtales særskilt.

Max antall deltagere:

 

 

8

Ved fulltegnet kurs forbeholder DNT Sør seg retten til å prioritere søkere fra egen forening.

Kursleder:

 

Hanne C. Jensen 90188593

Program/tema:

 

 

 

 

Kurset holdes utendørs og veksler mellom teori og praksis.

Tema:

 • Turlederrolle
 • Sekk og klær
 • Gruppedynamikk
 • Turplanlegging og risikovurdering
 • Turlederressurser og - goder
 • Kokeapparat
 • Førstehjelp
 • Kart og kompass, UTM-koordinater, SARTTO
 • Praktisk turledelse

Mål: Etter endt kurs skal deltagerne ha:

 • God praktisk og teoretisk kunnskap om turledelse
 • God generell turkunnskap
 • God kunnskap om turutstyr, turbekledning og mat/drikke på tur
 • Grunnleggende kart- og kompassferdigheter (kartmarsj, veivalg, beregning av distanse og tid, oppfang og ledelinjer, merking av stier, målestokk, høydekurver, ekvidistanse, karttegn og himmelretninger, osv.)

https://www.dnt.no/grunnleggende-turlederkurs/

Nødvendig utstyr:

 

Kle deg etter været og ta med ekstra tøy til å stå litt i ro. Ta gjerne med sitteplate og litt mat og drikke. Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Ta med kompass og hodelykt hvis du har, hvis ikke får du låne.

Ta også med kart over Jegersberg hvis du har.

Vurdering

Ved slutten av kurset vil deltakerne få en evaluering basert på kursleders vurdering av deltakeren. Deltakerne som fullfører kurset vil få deltakerbevis

Pris/påmelding

1000 kr for voksne, 500 kr for ungdom (16 - 26 år).

Du melder deg på dette kurset på siden oppe til høyre under «påmelding». Ved påmelding bekrefter du at du har lest og akseptert DNT Sørs vilkår for turdeltagelse og betaling.) 

Har du dårlig råd og ønsker å delta på kurset, kontakt kurslærer.

 

 

Grunnleggende turlederkurs

DNTs grunnleggende turlederkurs gir deg kompetanse til å lede fellesturer i lavlandet/marka/nærmiljøet hele året. Kurset er første trinn i DNTs turlederutdanning og er også et kurs som ligger til grunn for ...

Kontaktinformasjon: