Avlyst Vintertur til Bossbu, Urdalsnuten og Svartenut

Fellestur

Fra dato
19. februar kl. 11:00
Til dato
21. februar
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangør
DNT Sør
Turområde
Setesdalsheiane (se kart)
Turkode
T0421
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. pga. Covid-19

Vintertur til Bossbu, Urdalsknuten og Svartenut

Vintertur i den mørke årstiden, med knitrende snø og godt skiføre. Vi går en runde og bor på DNT Sørs hytter Bossbu og Svartenut, med en tur til (tidligere Vest-Agders) høyeste topp på turen mellom hyttene.

Fredag 19. februar: 
Tidlig start fra Kristiansand på fredag morgen. Vi kjører i privatbiler til Berg i Valle. Skituren går til Bossbu via Stavskar. Det er en tur på ca 14 km, og vi skal opp ca. 600 høydemeter de første 8 km, med Stavbrokka som den verste kneika. Den siste biten er det slakt nedover, med et par korte bratte utforkjøringer, og flatt. Vi starter i fjellbjørkeskogen og ender på snaufjellet og DNT Sørs flotte hytte Bossbu.

Lørdag 20. februar: Skitur fra Bossbu til Svartenut, med topptur til Urdalsknuten, tidligere Vest-Agders høyeste topp på 1434moh. Turen er på snaut 18 km, der 5 km er flatt på Botnsvatnet. Stigningen fra Botnsvatnet til Urdalsknuten er på ca 4 km og 400 høydemeter, og like mange gøyale meter ned igjen på veien mot Svartenut. Hvis været ikke tillater topptur, så går vi en annen rute til Svartenut.

Søndag 21. februar: Vi returnerer fra Svartenut til Berg. Vi går utenom merket løype, direkte mot Svarvarnuten og kommer inn på merket løype på toppen av Stavbrokka. Herfra følger vi merket løype til Berg. Dagens etappe er på ca 20 km, og stiger jevnt ca 250 høydemeter i løpet av de første 11-12 km. Fra toppen av Stavbrokka er det mye nedover og flatt tilbake til Berg, hvor bilene venter for turen hjem til Kristiansand.

Tur

Vintertur til Bossbu, Urdalsknuten og Svartenut

Tidspunkt

19. - 21. februar

Informasjonsmøte

Tirsdag 9. februar klokken 17.00 i DNT Sørs lokaler i Gyldenløvesgate 2 B i Kristiansand.

Er det noe du mangler til turen gis det 10% ekstra av medlemspris i DNT Sørs turbutikk fra informasjonsmøtet og frem til turstart. Oppgi navn og turkode når du handler hos oss.

Oppmøtested til turen

Felles kjøring fra Kristiansand fredag morgen. Avtales mer detaljert på informasjonsmøtet. Ellers oppmøte på Berg i Valle.

Transport

Felles kjøring i privatbiler tur-retur Kristiansand – Berg i Valle. Samkjøring planlegges og avtales på informasjonsmøtet.

Medlemskap

Denne turen krever medlemskap i DNT. Er du ikke medlem kan du melde deg inn her, eller hos oss i Gyldenløvesgate 2 B i Kristiansand.

Påmelding

Du melder deg på turen på denne siden oppe til høyre under "Meld deg på!".
(Viktig!: ved påmelding bekrefter du at du har lest og akseptert DNT Sørs vilkår for turdeltagelse og betaling.)

Husk å bekreft påmeldingen i løsningen - din påmelding er registrert når du har mottatt en e-post som bekrefter dette. Sjekk også evt spam og søppelmailfilter dersom e-posten ikke kommer frem.

Minimumsantall for gjennomføring av turen er 6 deltagere.

Pris

Kr 1600. Prisen dekker kost, losji og turledelse (transport kommer i tillegg)

(Det kan forekomme prisendringer, DNT Sør forbeholder seg retten til å eventuelt endre pris.)

Betaling

Betales ved påmelding. Rykker du opp fra venteliste vil du få beskjed og må overføre beløp til vår konto.

Turkode

T0421

Gradering av turen

Krevende
Les mer om gradering av DNTs turer her.

Krav til deltaker

Ung/Voksen. God form og erfaring med skiturer utenfor tråkket løype.

Utstyr

Se på værmeldingen og på pakkelisten for vinterturer. Er du i tvil om du har det som trengs, ta kontakt med turleder eller spør på informasjonsmøtet.

DNTs pakkeliste for vinterturer.

Kart: Nordeca Turkart - Setesdal Vesthei Nord 1:50 000
(DNT Sør har stort utvalg av kart i turbutikken)

Turleder

Tor Henning Lien - tlf. 415 66 262

Viktig informasjon

DNT har nå laget en bransjestandard med en smitteverninstruks for aktivitet. Målet med dette er at du skal kunne trygt delta på våre aktiviteter med så lav smitterisiko som mulig.

Smitteverninstruksen har godkjenning og gjennomgang fra smittevernmyndigheter og DNT sin innleide smittevernkonsulent.

Les DNTs smitteverninstruks her

Dette er en fellestur med DNT Sør. Fellesturer er fjellturer for voksne, stort sett over flere dager med en eller flere turledere. Turene er gradert etter vanskelighetsgrad, og alt er tilrettelagt av dyktige DNT-godkjente turledere.

Vintertur til Bossbu, Urdalsnuten og Svartenut

Vintertur til Bossbu, Urdalsknuten og Svartenut Vintertur i den mørke årstiden, med knitrende snø og godt skiføre. Vi går en runde og bor på DNT Sørs hytter Bossbu og Svartenut, ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Tor Henning Lien