Vakkert, vilt og variert - vest på Hardangervidda

Fellestur

Fra dato
13. august 2020 kl. 15:00
Til dato
16. august 2020 kl. 21:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Arrangør
DNT Sør
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
T0620
Dette arrangementet er over!

Bli med på en av turledernes favoritturer! Turen starter på Hjølmo ved Øvre Eidfjord i Hardanger. Vi følger den vakre elva Veig som bukter seg gjennom landskapet til den selvbetjente hytta Hadlaskard. Etter som vi nærmer oss Hadlaskard får vi øye på det karakteristiske fjellet Hårteigen. Neste dag går turen videre i flott terreng til Stavali. Løypa følger delvis en gammel ferdselsvei over Hardangervidda. Stavali er betjent og her kan du nyte et velfortjent bad i den vedfyrte badestampen utenfor hytta før betjeningen serverer oss treretters middag. Siste dagen går turen forbi de gamle steinhyttene på seteren ved Stavali og ned den fantastisk vakre Husedalen hvor elva Kinso går. Vi får se flere flotte fossefall mens vi beveger oss ned stien og ned under tregrensen igjen. Vel nede i Kinsarvik setter vi oss i bilene og kjører til Tjødnadalen gård ved Odda hvor vi nyter tradisjonsmat før vi kjører hjem.

Torsdag 13. august: Avreise fra Kristiansand kl. 15.00. Vi tar en stopp på Haukeliseter hvor de som ønsker kan kjøpe middag. Ankomst Vikinghaug i Odda ca. kl 21.30. Her tilbringer vi natten i gode senger i flotte leiligheter.

Fredag 14. august: Felles frokost i leilighetene. Vi smører niste og gjør oss klar. Felles avreise til Kinsarvik kl. 09.00 hvor vi parkerer bilene. Her blir vi hentet av minibuss som tar oss til Øvre Eidfjord og videre opp bakkene til Hjølmo. Derfra følger vi t-merket løype til Hadlaskard. Vi følger elva Veig og passerer gamle støler i rik og variert flora og fauna. Vi regner med å gjøre unna de 22 km på 7-8 timer. Elva Veig renner forbi hytta så her kan alle få seg et deilig bad. På Hadlaskard finner vi mat i proviantlageret og unner oss (minst) to-retters middag.

https://ut.no/rutebeskrivelse/136497/hjlmo-til-hadlaskard

Lørdag 15. august: Avmarsj fra Hadlaskard kl. 09.30. Vi går i variert fjellterreng via Finnabu til Stavali. Ved Vatnalivatnet blir det et vad. Vi regner med å bruke mellom 9 og 10 timer på de rundt 20 km. til Stavali. Vi går jevnt og trutt og tar noen gode pauser underveis. Vel framme på Stavali venter varm badestamp for dem som ønsker – og en treretters middag servert av hyggelig vertskap.

https://ut.no/rutebeskrivelse/136338/hadlaskard-til-stavali-via-finnabu

Søndag 16. august: Vi går fra Stavali etter god frokost hvor vi smører niste til dagens tur. På veien går vi forbi den vakre Stavalistølen. Vi krysser elver på broer og går ned høydepunktet på turen – Husedalen. Her passerer vi det mest krevende stykket på turen – Reinsbrekkene mens vi nyter utsikten til Søtefossen. Videre passerer Nykkjesøyfossen, Nyastølsfossen og Tveitafossen med mange flotte motiv. Vi skal ned 1000 høydemeter og går de 12 kilometerne på rundt 6 timer. Vel nede ved Kinsarvik setter vi oss i bilene og kjører til Tjødnadalen gård. Gården var veiløs fram til ca 2000 og er nå restaurert. Her nyter vi et velfortjent måltid lokalmat mens vi hører eieren fortelle om gårdens historie.

https://ut.no/rutebeskrivelse/136310/kinsarvik-til-stavali

http://www.tjodnadalen-gard.no/

Se bildene lenger nede, og la deg inspirere til å bli med på fellestur!

Tur

Vakkert, vilt og variert - vest på Hardangervidda

Tidspunkt

Torsdag 13. august kl. 15.00 – søndag 16. august kl. 21.00

Oppmøtested til turen

Avreise kl. 15.00 fra Esso på Krossen, torsdag 13. august.
Se kart over oppmøtested her.

Transport

Privatbiler.
Samkjøring planlegges og avtales på informasjonsmøtet.

Medlemskap

Denne turen krever medlemskap i DNT. Er du ikke medlem kan du melde deg inn her, eller hos oss i Gyldenløvesgate 2 B i Kristiansand.

Påmelding

Du melder deg på turen på denne siden oppe til høyre under "Meld deg på!".
(Ved påmelding bekrefter du at du har lest og akseptert DNT Sørs vilkår for turdeltagelse og betaling.) Minimumsantall for gjennomføring av turen er 8 deltagere.

Pris

Kr 3900 - Dette dekker turledelse, kost (3 middager, 3 frokoster og 3 lunsj), losji og transport fra Kinsarvik til Hjølmo.

Transport i privatbilene kommer i tillegg, evnt. middag på Haukeliseter.

(Det kan forekomme prisendringer, DNT Sør forbeholder seg retten til å eventuelt endre pris.)

Betaling

Betales ved påmelding. Rykker du opp fra venteliste vil du få beskjed og må overføre beløp til vår konto.

Turkode

T0620

Gradering av turen

 Krevende - Se DNTs gradering av turer her.

Informasjonsmøte

Torsdag 6. august klokken 19.00 i DNT Sørs lokaler i Gyldenløvesgate 2 B i Kristiansand.

Er det noe du mangler til turen gis det 10% ekstra av medlemspris i DNT Sørs turbutikk fra informasjonsmøtet og frem til turstart. Oppgi navn og turkode når du handler hos oss.

Utstyr

Se på værmeldingen og på pakkelisten for sommerturer/vinterturer. Er du i tvil om du har det som trengs, ta kontakt med turleder eller spør på informasjonsmøtet.

DNTs pakkeliste for sommerturer.
DNTs pakkeliste for vinterturer.

Kart

Nordeca Turkart-serien: Hardangervidda vest 1:50 000
(DNT Sør har stort utvalg av kart i turbutikken)

Turleder

Hanne C. Jensen tlf. 901 88 593

Knut Berg Bentsen tlf. 906 43 012

Viktig informasjon

Velkommen tilbake på tur!

DNT har nå laget en bransjestandard med en smitteverninstruks for aktivitet. Målet med dette er at du skal kunne trygt delta på våre aktiviteter med så lav smitterisiko som mulig.

Smitteverninstruksen har godkjenning og gjennomgang fra smittevernmyndigheter og DNT sin innleide smittevernkonsulent.

All aktivitet i DNT Sør vil kreve obligatorisk påmelding på dntsor.no. Vi vil ikke tillate påmelding mer en maks 20 personer på samme arrangement. Vi vil igjen dele inn i 5ér grupper som får hver sin veileder/turleder. Det vil ikke bli tillatt med felles mat/drikke og det vil blir svært begrenset mulighet for deling av utstyr. God håndhygiene og avstand til andre turdeltakere er essensielt i instruksen.

Les DNTs smitteverninstruks her

 

Dette er en fellestur med DNT Sør. Fellesturer er fjellturer for voksne, stort sett over flere dager med en eller flere turledere. Turene er gradert etter vanskelighetsgrad, og alt er tilrettelagt av dyktige DNT-godkjente turledere.

Vakkert, vilt og variert - vest på Hardangervidda

Bli med på en av turledernes favoritturer! Turen starter på Hjølmo ved Øvre Eidfjord i Hardanger. Vi følger den vakre elva Veig som bukter seg gjennom landskapet til den selvbetjente ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Hanne Cecilie Jensen
  • Knut Berg Bentsen