I sabotørenes skispor

Fellestur

Fra dato
6. mars kl. 08:00
Til dato
8. mars
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Vintertur
Arrangør
DNT Sør
Turområde
Telemark - Lifjell (se kart)
Turkode
T0420
Dette arrangementet er over!

Med utgangspunkt fra Gvepseborg ved Rjukan, går skituren innover Hardangervidda til Helberghytta. Vi følger så deler av den originale ruta som sabotørene benyttet under tungtvannsaksjonen til Vemork.

6. mars: Oppmøte ved Esso Krossen klokken 08.00, Setesdalsveien 98 i Kristiansand. Vi kjører med privatbiler til P-plass ved Krossobanen ved Rjukan, med ca. ankomst der kl. 12.30. Vi sjekker og klargjør eget og felles utstyr, og tar Krossobanen opp til Gvepseborg 880 moh. Derfra går skituren på ca. 7,5 km og 220 høydemeter på ca. 3 timer i DNT kvistet løype til DNT Oslo`s Helberghytta 1100 moh. Hytta er selvbetjent med totalt 16 sengeplasser fordelt på to bygninger. 

7. mars: Kl. 09.00 går vi i DNT kvistet skiløype til løypekryss i sørenden av Våervatnet, og følger videre kvistet skiløype vestover og over Store Sandvatn og til Bjørndalen. Vi følger så i sabotørenes rute ned Bjørndalen og til en teltovernatting ved Vigfit i Hjerdalen. Dagsetappen går i lett kupert fjellterreng, men med til tider noen hindringer som snøskavler og is. Det er slak nedstigning i Bjørndalen, der vi tråkker løypa selv. Total dagsmarsj er ca. 8 timer og lengde ca. 14 km.

8. mars: Kl.08.00 går skituren videre på kvistet løype ned Hjerdalen og opp til Grendalen. Her tar vi av skiene og går til fots ned sabotørruta til Fv37 ved Våer. Om isforholdene over elva i juvet er sikre, så tar vi oss videre frem til Vemork med ankomst der ca. kl. 15.00. Her organiserer vi med å hente biler som er ved P plass ved Krossobanen. Retur tilbake samme vei til Kristiansand.
 

Tur

I sabotørenes skispor

Tidspunkt

Fredag 6. mars klokken 08.00 til søndag 8. mars

Informasjonsmøte

Mandag 2. mars klokken 18:00 i DNT Sørs lokaler i Gyldenløvesgate 2 B i Kristiansand.

Er det noe du mangler til turen gis det 10% ekstra av medlemspris i DNT Sørs turbutikk fra informasjonsmøtet og frem til turstart. Oppgi navn og turkode når du handler hos oss.

Oppmøtested til turen

Essostasjonen på Krossen klokken 08.00, fredag 6. mars. Se kart over oppmøtested her.

Transport

Privatbiler tur-retur Kristiansand – Rjukan. Samkjøring planlegges og avtales på informasjonsmøtet.

Medlemskap

Denne turen krever medlemskap i DNT. Er du ikke medlem kan du melde deg inn her, eller hos oss i Gyldenløvesgate 2 B i Kristiansand.

Påmelding

Du melder deg på turen på denne siden oppe til høyre under "Meld deg på!".
(Viktig!: ved påmelding bekrefter du at du har lest og akseptert DNT Sørs vilkår for turdeltagelse og betaling.)

Minimumsantall for gjennomføring av turen er 6 deltagere.

Pris

Kr 1100 - Prisen dekker kost, losji og turledelse (transport kommet i tillegg)

(Det kan forekomme prisendringer, DNT Sør forbeholder seg retten til å eventuelt endre pris.)

Betaling

Betales ved påmelding. Rykker du opp fra venteliste vil du få beskjed og må overføre beløp til vår konto.

Turkode

T0420

Gradering av turen

Krevende - Du må ha gode nok skiferdigheter for fjellskitur med sekk.

Utstyr

Fjellski med stålkant, feller eller skismøring, god sekk, Skalljakke og bukse, Fjellue og votter, Ull under og skift, Snøbriller, Vindsekk, Sovepose, Underlag, Telt, Primus, Fyrstikker og batterier, Termos, Kopp og bestikk, Nistemat, Kart og kompass, Hodelykt, Toalettsaker evt. Medisiner. Benytt DNTs pakkeliste for vinterturen.
Kart: Hardangervidda øst, Ustaoset-Rjukan 1:60 000 
(DNT Sør har stort utvalg av kart i turbutikken)

Turleder

Odd Magne Håvemoen - 917 72 560

Kart over turrute og dagsetapper.

Dette er en fellestur med DNT Sør. Fellesturer er fjellturer for voksne, stort sett over flere dager med en eller flere turledere. Turene er gradert etter vanskelighetsgrad, og alt er tilrettelagt av dyktige DNT-godkjente turledere.

I sabotørenes skispor

Med utgangspunkt fra Gvepseborg ved Rjukan, går skituren innover Hardangervidda til Helberghytta. Vi følger så deler av den originale ruta som sabotørene benyttet under tungtvannsaksjonen til Vemork. 6. mars: Oppmøte ved ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Odd Magne Håvemoen