Avlyst Ekspedisjonstur med hundespann - AVLYST

Fellestur

Fra dato
6. april kl. 11:00
Til dato
8. april
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, , Husky, Hundespann
Arrangør
DNT Sør
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
F0120
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

DNT Sør avlyser all aktivitet frem til 1. mai pga Koronaviruset. Les mer på dntsor.no

I samarbeid med Sirdal Huskyfarm kan du bli med på en tredagers ekspedisjonstur med hundespann i høyfjellsterreng. Dette er turen for deg med erfaring fra vinterfjellet og som er i god fysisk form. På turen er det to personer per slede og vi kombinerer hundekjøring og ski. Alt av nødvendig utstyr og mat transporteres i sleden. Vi overnatter i hytter, men har også med telt. Vi oppsøker gjerne områder utenfor det etablerte løypenett og benytter kart, kompass og gps som navigering. Vi garanterer en minnerik opplevelse tett på elementene i samspill med natur, polarhunder og mennesker. Her inne på fjellet deler vi på alle praktiske gjøremål som fyring, vannhenting og matlaging. Husk å gi tilbakemelding om eventuelle matallergier.

Dag 1: Alle møtes på Sirdal Huskyfarm kl. 11:00 for å hilse på hverandre og få nærmere info om turen. Vi møter hundene i hundegården, går gjennom utstyr og koordinerer pakking og rigging. Deretter kjører vi samlet opp til Suleskard (toppen av Sirdal) som blir vår inngangsport til fjellet. Her vil vi gjennomgå instruksjon og sikkerhet slik at alle føler seg trygge før start. Når utstyr er sikret i sleder og hunder er selet opp, sender vi et og et team avgårde. Et team består av en person som styrer sleden og en som snørekjører på ski. To guider kjører med et eget hundespann i front og passer på spannene bak. Vi bestemmer destinasjon utfra gruppens nivå og vær- og føreforhold, men legger opp til Gaukhei denne dagen (ca 20km). For de ekstra spreke kan det tas en kveldstur med ski opp til Dansarfjellet (1002moh) og nyte solnedgangen. Vi lager felles middag på kvelden og reflekterer over dagens opplevelser.

Dag 2: Etter felles frokost og slagplan for dagen tar vi fatt på neste etappe. Vi legger opp til distansen Gaukhei-Kvinen (ca 15km) i slakt nedoverterreng. Etter at hundene har fått sitt velfortjent stell, nyter vi en felles middag og kveld sammen.

Dag 3: Vi tar fatt på den siste etappen ned fra fjellet til Solheim (ca 15km) fra Kvinen. Her har vi hundehenger stående og fordeler sjåfører slik at eventuelle biler kan hentes i Suleskard. Vi kjører samlet ned til huskyfarmen for felles avslutning med bildevisning i steinkjedlaren og er ferdige ca kl. 16:00. 

 

Tur

Ekspedisjonstur med hundespann

Tidspunkt

6.-8. april 2020

Informasjonsmøte

Det er ikke informasjonsmøte før denne turen. Lurer du på noe kan du kontakte Frøydis Kvinen i Sirdal Huskyfarm på tlf 907 04 115 eller epost: froydis@sirdalhuskyfarm.no

Er det noe du mangler til turen gis det 10% ekstra av medlemspris på 1 handel i DNT Sørs turbutikk frem til turstart. Oppgi navn og turkode når du handler hos oss. 

Oppmøtested til turen

Sirdal Huskyfarm klokken 11.00 Se kart over oppmøtested her.

Transport

Du må selv komme deg til og fra oppmøtested, Sirdal Huskyfarm. Felles transport etter dette. DNT Sør hjelper gjerne med koordinering av felles kjøring fra Kristiansand.

Medlemskap

Denne turen krever medlemskap i DNT. Er du ikke medlem kan du melde deg inn her, eller hos oss i Gyldenløvesgate 2 B i Kristiansand.

Påmelding

Du melder deg på turen på denne siden oppe til høyre under "Meld deg på!".
(Viktig!: ved påmelding bekrefter du at du har lest og akseptert DNT Sørs vilkår for turdeltagelse og betaling.)

Minimumsantall for gjennomføring av turen er 5 deltagere.
Max antall deltagere på denne turen er 6 stk.

Pris

Kr 5500 - Prisen dekker instruktører, hundespann, overnatting og mat.

(Det kan forekomme prisendringer, DNT Sør forbeholder seg retten til å eventuelt endre pris.)

Betaling

Betales ved påmelding. Rykker du opp fra venteliste vil du få beskjed og må overføre beløp til vår konto.

Turkode

F0120

Gradering av turen

Krevende - Du må ha gode nok skiferdigheter, erfaring fra vinterfjellet og være i god fysisk form.

Krav til deltager

Du må være over 18 år, i god fysisk form og ha gode nok skiferdigheter.

Utstyr

Eget skiutstyr (anbefaler fjellski), vintersovepose, liggeunderlag, varm og vindtett vinterbekledning, ullundertøy, vintersko, komplett klesskift pakket vanntett, lue, votter, snøbriller, termos. Ta med litt lommemat (energibar/nøtter/sjokolade) til å ha lett tilgjengelig ved behov. Se gjerne på DNTs pakkeliste for vinterturen.
Kart: Nordeca Turkart - Setesdal Vesthei sør 1:50 000 (DNT Sør har stort utvalg av kart i turbutikken)

Turleder

Sirdal Huskyfarm. Lurer du på noe, kontakt Frøydis Kvinen i Sirdal Huskyfarm på tlf 907 04 115 eller epost: froydis@sirdalhuskyfarm.no

Ekspedisjonstur med hundespann - AVLYST

DNT Sør avlyser all aktivitet frem til 1. mai pga Koronaviruset. Les mer på dntsor.no I samarbeid med Sirdal Huskyfarm kan du bli med på en tredagers ekspedisjonstur med hundespann i ...

Kontaktinformasjon: