Vinterturlederkurs modul 2 og modul 3

Kurs

Fra dato
15. februar kl. 17:30
Til dato
17. februar kl. 15:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Turlederkurs, Veivalg, Orientering, Turledelse, Snøhule, Vinterturleder, Nødbivuakk
Arrangør
DNT Sør
Turkode
K0819
Dette arrangementet er over!

Kurset for deg som vil ta neste steg i DNTs turlederstige. Lær mer om vinterfriluftsliv, turlederrollen og sikkerhet på tur i vinterfjellet.

Vinterturlederkurset bygger på DNTs ambassadørkurs, grunnleggende turlederkurs og sommerturlederkurs, og krever bestått disse modulene, samt bestått NF Grunnkurs skred. Det vil være mulig å få godkjent opptak på modul 2 og 3 uten skredkurs , men en må ta skredkurset ved senere anledning for å kunne få bestått vinterturlederkurs. 

Målet med kurset er å gjøre deltakerne i stand til å lede turer for DNT Sør og andre medlemsforeninger i fjellet vinterstid. Kurset er lagt opp som en tur der alle temaene blir tatt opp og gjennomført både teoretisk og i praksis. Det vil legges inn caser underveis. Ved kursslutt evalueres deltakerne til godkjent/ ikke godkjent vinterturleder i DNT.

Program:

Temaer som vi gjennomgår i teori og praksis er overnatting i snøhule, nødbivuakkering, veivalg og orientering i vinterfjellet, turplanlegging, meteorologi, nedkjøling, redning og transport av skadede og videreutvikling av turlederrollen.

Rent praktisk vil alle deltagere i forkant av kurset få emner som de skal presentere underveis i kurset, og i løpet av kurset vil man veksle mellom å være turledere i makkerpar. Det vil også bli lagt inn "caser" under kurset. Noe av undervisningen vil deltagerne stå for, med faglig støtte og påfyll av kursleder, mens andre emner vil bli undervist av kursleder selv. Kursleder har som målsetning å skape et trygt og inkluderende læringsmiljø, slik at alle føler det er rom for spørsmål og erfaringsutveksling. Dagene vil gå med til å være på tur, i samme element som man skal "jobbe" som vinterturleder. 

Deltagerne vil motta en individuell midtveisevaluering etter modul 2, og vurderes til bestått/ikke bestått ved slutten av kurset (modul 3). Målet for kursleder er at alle skal lære og utvikle seg som turledere underveis, og forhåpentligvis, ved kursets slutt, inneha et høyt nok faglig nivå til å bli godkjent som vinterturleder.

 

Tur

Vinterturleder modul 2 og modul 3

Tidspunkt

Modul 2: 15. - 17.2.

Modul 3: 29. - 31.3.

Oppmøte/transport

Modul 2: kl. 1730 ved Berg i Valle. Privatbiler.

Modul 3: Kl. 1900 ved Bjørnevasshytta. Privatbiler.

Program

Se ingress over. Ellers blir oppgaver til forberedelse for hver enkelt sendt ut i egen kommunikasjon noen uker før kurs. Gjelder begge helger.

Husk

 

Pris

2700 kr inkluderer overnatting, felles middag og kursledelse for både modul 2 og modul 3.
Ved bestått kurs og tre gjennomførte turer for DNT Sør får du kursavgiften refundert.

Betaling

Innbetales ved påmelding. Står du på venteliste, og blir flyttet opp som deltaker på turen må betaling av turen skje via nettbank eller i vår butikk.

Medlemskap

Dette kurset er kun for medlemmer av DNT. Er du ikke medlem kan du melde deg inn her, eller hos oss i Gyldenløvesgate 2 B i Kristiansand.

Minimum antall deltakere for gjennomføring av kurset er 4 stk.

Påmelding Du melder deg på turen på denne siden oppe til høyre under "Påmelding".
(Viktig!: ved påmelding bekrefter du at du har lest og akseptert DNT Sørs vilkår for turdeltagelse og betaling.) 
Turleder/instruktør Per Thomas Skaanes
Turkode K0819

Kontaktinformasjon: