Fatbike i fjellet

Fellestur

Fra dato
13. august kl. 17:30
Til dato
15. august kl. 14:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Sykkeltur, Dntsør, Fatbike
Arrangør
DNT Sør
Turområde
Setesdalsheiane (se kart)
Turkode
F0819
Dette arrangementet er over!

Bli med DNT Sør på sykkeltur med Fatbike i 1000 meters høyde. Høyfjellsterrenget rundt Hovden egner seg godt til mange ulike aktiviteter. På denne turen har du mulighet til å prøve deg på terrengsykkel med tjukke dekk på morsomme stier. Fatbike er blitt meget populære sykler som har brede dekk og felger. Konstruksjonen gjør syklene godt egnet til å ta seg frem i ulendt terreng.

Det kreves at du har syklet en del før og har bra fysisk form, men du trenger ikke være aktiv terrengsyklist. Turen er åpen for alle over 18 år så lenge du er i brukbar form og kan ta vare på deg selv i fjellet.

Tirsdag13. august: Oppmøte ved P-plass ved Lundane og starten av Galtevegen. kl. 1730. Justering av sykler før vi sykler på grusvei i retning av Galten. Vi følger grusveien helt opp til høydedraget sør for toppen av Galten. Videre går veien over i kjerrevei og etterhvert over i sti. En del dytting og trilling de siste to kilometerene frem til Tjørnbrotbu. Ca 9 km totalt og ca 3.5 timer. For det meste sykling med unntak av siste kilometere opp til hytta.

Onsdag 14. august: Etter en god frokost blir det sykling videre mot Berdalsbu. Flott høyfjellssykling på teknisk sti, men for det meste sykling med unntak av noen bekker som må krysses. Siste bratta ned mot Berdalsbu må en påregne noe trilling/bæring. 13 km totalt og ca 5 timer.

Torsdag 15. august: Nok en god frokost før vi tar fatt på sjarmøretappen ned mot "lavlandet". Mye fin jordsti, men også noen myrdrag før vi er nede ved RV9. 4.5 km totalt og ca 2 timer sykling. 

Tur

Fjellsykling i Setesdal Austhei

Tidspunkt

Tirsdag 13. – Torsdag 15. august 2019

Mer informasjon

Det blir ikke holdt informasjonsmøte på denne turen. Turkoordinator kommuniserer med påmeldte deltakere på telefon og mail.

Oppmøtested til turen

Kl. 17.30 tirsadag 13. august.

P-plass ved Lundane mellom Lislefjødd og Hovden Fjellstoge.

Link til oppmøtested.

Transport

Privatbiler.(DNT Sør oppfordrer til samkjøring.)

Medlemskap

Denne turen er åpen for alle. Er du ikke medlem kan du melde deg inn her, eller hos oss i Gyldenløvesgate 2 B i Kristiansand.

Påmelding

Du melder deg på turen på denne siden oppe til høyre under "Meld deg på!".
(Viktig!: ved påmelding bekrefter du at du har lest og akseptert DNT Sørs vilkår for turdeltagelse og betaling.) 

Pris

Kr 700,- medlem Dette dekker leie av sykler, transport av sykler og administrasjonsgebyr. Hver enkelt gjør opp overnatting og uttak av proviant på hyttene. Transport til/fra Hovden kommer utenom.

(Det kan forekomme prisendringer, DNT Sør forbeholder seg retten til å eventuelt endre pris.)

Betaling

Innbetales til konto 3000.05.00018 ved påmelding. Faktura sendes ikke ut! Merk innbetalingen med turkoden og navn på den påmeldte deltakeren.

Turkode

F0819

Gradering av turen

Krevende
Krav til deltaker God fysisk form. Du må ha erfaring fra sykling også i terreng på stier med en del tekniske utfordringer. Trenger ikke å ha drevet aktivt med terrengsykling.

Utstyr

Du kan stille med egen fatbike eller låne av DNT Sør. Sykkel er inkludert i egenandelen. Hjelm, lette og stive sko til sykling og vandring. Førstehjelpsutstyr. Klesskift, lakenpose, to luncher og to frokost. Sykkelflaske. Drikke etter eget behov. Pakk alt sammen i en lett dagstursekk som ikke er for høy.

DNT Sør tar med noe fellesutstyr som skal fordeles; sykkelverktøy, lappesaker og evt noe mat ved spesielle behov.

Kart

Setesdal Austhei Nord 1:50 000 eller Turkart Bykle - Hovden 1: 30 000

Turkoordinator

Per Thomas Skaanes - 977 04 568 og Sondre Rua Dokken - 907 24 075

Fatbike i fjellet

Bli med DNT Sør på sykkeltur med Fatbike i 1000 meters høyde. Høyfjellsterrenget rundt Hovden egner seg godt til mange ulike aktiviteter. På denne turen har du mulighet til å ...

Kontaktinformasjon: