Fra Finse til vakre og ville Aurlandsdalen

Fellestur

Fra dato
15. august kl. 07:00
Til dato
19. august
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Finse, Aurlandsdalen
Arrangør
DNT Sør
Turområde
Hardangervidda, Ryfylkeheiane, Setesdalsheiane, Skarvheimen, Sørlandskysten (se kart)
Turkode
T0519
Dette arrangementet er over!

Nå har du muligheten til å bli med på en av Norges klassikere!

Aurlandsdalen representerer noe av det vakreste og mest storslagne i norsk natur. Stupbratte fjell kaster seg loddrett ned i dype elvegjel, og på toppene er det panoramautsikt. Små bekker og mektige fosser - nedlagte gårder og gamle støler. Aurlandsdalen byr på rike naturopplevelser. Det er en vandring gjennom natur og kultur, og det er ikke vanskelig å se hvordan naturen har formet levesettet og livsbetingelsene for folk. Mange sagn og historier er knyttet til dalen. Dalføret fra Hol i Hallingdal over Geiteryggen forbi Østerbø og til Aurland har vært handels- og ferdselsvei fra eldgammel tid, og var trolig i bruk så tidlig som i vikingtiden.

Dag 1:
Togtur fra Kristiansand til Finse.

Vi tar inn på Finsehytta og nyter en deilig middag her på kvelden. På ettermiddagen blir det også litt egentid som bør benyttes til å rusle rundt og nyte atmosfæren i det gamle rallarsamfunnet.

Dag 2:
Vi våkner til nydelig fjellandskap og nyter en deilig frokost. Her smører vi også dagens nistepakke og fyller termosen før vi legger i vei. Dagens høyfjellsetappe går fra Finse til Geiterygghytta over Sankt Pål med flott utsikt mot Hardangerjøkulen i sør og Skarvheimen og Jotunheimen i nord. Dagens etapper er på ca. 5 timer/15,5 km. Overnatting på Geiterygghytta hvor deilig 3-retters middag venter.

Dag 3:
Frokost og smøring av nistepakke før avgang. Turen går fra Geiterygghytta nedover mot Aurlandsdalen forbi Steinbergdalshytta, ca. 3 timer, og videre til Østerbø ca. 3 timer. Vi stopper for rast/lunsj ved den tidligere DNT-hytta Steinbergdalshytta. Dette er turens lengste etappe på ca. 6-7 timer/22 km. Vi overnatter på Aurlandsdalen Turisthytte Østerbø, også her venter en 3-retters fjellmeny.

Dag 4:
Etter en god natts søvn nyter vi frokost og smører nistepakke. I dag venter selve indrefileten på ruten. Fra Østerbø går den ville og vakre Aurlandsdalen ned til Vassbygdi, ca. 6 - 7 timer/19 km. Fra Vassbygdi med buss til Flåm og Flåmsbanen til Myrdal hvor vi bytter til Bergensbanen retning Finse. Vi overnatter på Finsehytta. Her nytes en god 3-retters i godt selskap. For de som har krefter igjen blir det sikkert mulighet for uhemmet skryt av egne bragder langt ut i de små timer.

Dag 5:
Vi nyter en god frokost med utsikt mot Hardangerjøkulen. Kanskje din neste tur blir på den? Niste smøres og termos fylles før vi begir oss mot toget. Avreise med tog fra Finse på formiddagen og vi ankommer Kristiansand samme kveld.

Tur

Fra Finse til vakre og ville Aurlandsdalen

Tidspunkt

Torsdag 15. august til mandag 19. august

Informasjonsmøte

Torsdag 8. august klokken 17:30 i DNT Sørs lokaler i Gyldenløvesgate 2 B i Kristiansand.

Er det noe du mangler til turen gis det 10% ekstra av medlemspris i DNT Sørs turbutikk fra informasjonsmøtet og frem til turstart. Oppgi navn og turkode når du handler hos oss.

Oppmøtested til turen

Togstasjonen i Kristiansand torsdag 15. august til morgentoget. Se kart over oppmøtested her. Detaljert oppmøtetid avtales på informasjonsmøtet.

Transport

Tog tur/retur Kristiansand-Finse

Medlemskap

Denne turen krever medlemskap i DNT. Er du ikke medlem kan du melde deg inn her, eller hos oss i Gyldenløvesgate 2 B i Kristiansand.

Påmelding

Du melder deg på turen på denne siden oppe til høyre under "Meld deg på!".
(Viktig!: ved påmelding bekrefter du at du har lest og akseptert DNT Sørs vilkår for turdeltagelse og betaling.)

Minimumsantall for gjennomføring av turen er 6 deltagere.

Pris

5999 kr 

Betaling

Betales ved påmelding. Rykker du opp fra venteliste vil du få beskjed og må overføre beløp til vår konto.

Turkode

T0519

Gradering av turen

Middels - God sti det meste av ruten. Må være vant med å dagsturer (6-8t) med 7-10 kg sekk.

Utstyr

Benytt DNTs pakkeliste for sommerturen.
Kart: Nordeca Turkart - Aurlandsdalen 1:50 000 (DNT Sør har stort utvalg av kart i turbutikken)

Turleder

Knut Berg Bentsen / 90643012

 

Dette er en fellestur med DNT Sør. Fellesturer er fjellturer for voksne, stort sett over flere dager med en eller flere turledere. Turene er gradert etter vanskelighetsgrad, og alt er tilrettelagt av dyktige DNT-godkjente turledere.

Fra Finse til vakre og ville Aurlandsdalen

Nå har du muligheten til å bli med på en av Norges klassikere! Aurlandsdalen representerer noe av det vakreste og mest storslagne i norsk natur. Stupbratte fjell kaster seg loddrett ...

Kontaktinformasjon:

  • Knut Berge Bentsen
  • Tlf. 90643012

Turleder:

  • Knut Berg Bentsen