Toppturhelg Haukelifjell 8-10 mars

Fellestur

Fra dato
8. mars kl. 08:00
Til dato
10. mars
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Ski, Randonee, Aktivitet Skitur
Arrangører
DNT fjellsport Telemark, DNT Sør , DNT Telemark
Dette arrangementet er over!

DNT fjellsport Telemark inviterer til en toppturhelg på Haukeli. Med base på Haukeliseter fjellstue benytter vi anledningen til utforske toppene i området. Vi kan by på flotte oppturer og nydelige nedkjøringer, og vi blir servert mye god mat. Vi velger topper etter vær og føre. Kista, Stavsnut, Sveigen eller Kjelatind er noen av alternativene. Er det usikre forhold er også Vesle Nup en flott nut som kan nåes i nesten alt slags vær- og føreforhold. I verste fall har vi gode alternativer i glissent skogsterreng nede i bygda. Dette blir relativt greie toppturer siden vi slipper å gå med tunge sekker. Men den setter selvfølgelig krav til kondisjon oppover og kjøreferdigheter nedover. For turene vil det være ca 6-700 høydemeter stigning. Det er korte turer - så her er mulighet for to topper hver dag. For deg som har gått en topptur før er det ikke spesielt krevende.

Utstyr: Randonnè- eller telemarksski, vindtett yttertøy, lue, votter, ull- eller teknisk bekledning og sekk med tørt og varmt skift, rikelig med drikke og mat for dagen. Skifeller, solbriller/googles og solkrem er også nødvendig for en slik tur. Du bør og ha sikkerhetsutstyr som skredsøker, spade, kart, kompass og eventuelt GPS. Deltakerne må også vurdere om de trenger hjelm og ryggplate. Husk og eventuelt badetøy til stampen og badstua.

Turkart Haukelifjell.

Overnatting Utgangspunktet er å bo på Haukeliseter fjellstue 1000 moh, med to til fem senger pr. rom. Ta med eget sengetøy, eventuelt kan dette leies i resepsjonen.

Avbestilling må skje i god tid.

Pris Deltakerne betaler losji og andre kostnader selv ved avreise. Det er forhåndsbooket rom til alle som melder seg på.  Pris for to overnattinger med frokost og nistepakke, og en tre retters middag på lørdag blir kr 1715,- for medlemmer av DNT. Ikke må medlemmer regne med ett tillegg på ca kr 500,-. Med forbehold om endringer. Vi tar 750,- kr per pers for medlemmer, 1450,- kr per pers for ikke medlemmer for turledelse for helgen, som blir fakturert dere direkte i forkant. Vi møtes på fredagskvelden i peisestua. Ansvarlige er Thor Christiansen og Stein Løberg. Spørsmål kan og stilles til Thor Christiansen: telethor84@gmail.com